RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

В Полтаві ТЦК підуть з повістками по квартирах: як буде проходити посилена мобілізація

Вручення мобілізаційних повісток за місцем проживання не є посиленням мобілізації в Україні. Це не новий спосіб оповіщення військовозобов'язаних - у такому режимі ТЦК та СП працювали з лютого 2022 року.

Про це повідомляє "Суспільне".

Читайте також: Не лише у спортзалах: у мережі показали відео перевірок ТЦК у Львові та Одесі

"Це основний спосіб оповіщення, тому що в ТЦК є дані про військовозобов’язаних і один з пунктів – це його адреса проживання. У випадку мобілізації якраз за цією адресою працівники ТЦК прибувають і сповіщають його, що він повинен прийти до ТЦК і уточнити свої дані, а у випадку необхідності – бути призваним”, - розповів речник обласного ТЦК та СП Роман Істомін.

За його словами, щодо змін в адресному сповіщенні громадян, то тепер представники поліції ходять разом із працівниками ТЦК.

"Якщо громадянин порушує правила військового обліку вже не вперше, то він може бути доставлений примусово, тому що в ТЦК немає функцій примусового доставлення, а в поліції є. Також наявність поліції дає знати громадянам, що заходи та дії ТЦК є абсолютно законними. Прибирається той фактор, що громадяни вигадують якусь незаконність в законних діях. Як було раніше? Військовозобов’язаний порушує правила військового обліку, не з’являється за повісткою, його дані передаються в поліцію і далі ідуть розшукові заходи. Тепер розшукових заходів можна уникнути, тому що ось він є і його не потрібно шукати”, - сказав Істомін.

За його словами, спеціальних місць, де працівники ТЦК мають проводити оповіщення громадян, немає - вони не передбачені у законодавстві. Тому це може бути адресне повідомлення за місцем проживання та в громадських місцях.

"Повертаючись до поняття посилення мобілізації, одним з пунктів було визначено саме в Полтаві, що представники ОСББ надають доступ до під’їздів. Представники ТЦК заходять в під’їзд, стукають у квартиру і вже спілкуються з громадянином. Ми не кажемо зараз в жодному разі про видачу повістки, як про видачу так званої бойової повістки. Лише для прибуття в ТЦК", - додав Істомін.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що прикордонники спіймали горе-ухилянтів на кордоні з Румунією.

  • Вас також може зацікавити:

"Програма дала збій": під Одесою зі стріляниною схопили ухилянтів, фото

Від дрона не втечеш: на Одещині ухилянти намагалися втекти до Молдови, відео затримання

Пропонував "купити" групу інвалідності: у Києві затримали торговця довідками МСЕК, фото

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.