RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Як прикрасити новорічний стіл, щоб сподобалося Дракону: улюблені кольори для символу року

Наближається Новий рік 2024, який пройде під заступництвом Зеленого Дерев’яного Дракона.

"Апостроф" розповість, яким повинен бути новорічний стіл, щоб покровитель року залишився задоволеним.

Читайте також: Приготуйте ці страви Дракону: секретні рецепти для новорічного столу

Щоб заслужити прихильність Дракона, у новорічну ніч варто святковий стіл накрити еко-френдлі продуктами. Використовуйте натуральні, екологічно чисті матеріали для прикрашання столу і домівки. Головні кольори свята – зелений, що символізує природу і життя, а також золотий – колір процвітання. Створіть відчуття радості та достатку – і весь рік буде успішним.

Кольори для зустрічі Нового року Дракона

Традиційні кольори новорічного свята – зелений і червоний, вони ідеально гармонують із символом року. Доповнити базову палітру можна яскравим жовтим і помаранчевим для святкового настрою.

Використовуйте блискучі відтінки – золото і срібло. Оскільки Дракон пов'язаний зі стихією Землі, підійдуть натуральні відтінки – теракотовий, зелений і коричневі тони. Однак, не змішуйте занадто багато кольорів. Виберіть один-два базові відтінки і додайте акцентні деталі.

Оформлення святкового столу

Щоб привернути гармонію в оселю, слід придбати тематичні скатертину, серветки, свічки, статуетки у вигляді дракона. Вибирайте предмети з гострими формами, що нагадують драконячий хвіст або гребінь. Використовуйте натуральні елементи - візьміть гілки ялини, квіти, фрукти і горіхи, деревну кору. Оформіть стіл в екостилі, прикрасивши великою кількістю рослин. Їхня енергія приверне удачу і позитив.

Якщо ви віддаєте перевагу класичному стилю для святкового декору, то можна врахувати символ року, не змінюючи звичних традицій. Додайте до традиційних іграшок нові у вигляді китайського дракона. Використовуйте відполіроване фамільне срібло, кришталь, святковий посуд, а також прикрасьте стіл свічками, гірляндами, колірними ефектами.

Ідеї новорічного декору своїми руками з натуральних матеріалів

У 2024 році актуальні екологічний стиль та використання натуральних матеріалів. Прикрасьте маленькі червоні перчики чилі стрічками та розкладіть їх перед гостями.

Можна зібрати у лісі шишки, гілочки, мох та пофарбувати їх у позолоту, або притрусити блискітками і снігом (білою фарбою з балончика). Прикрасьте цим інтер'єр і він точно справить неймовірне враження на символ року і ваших гостей. Такі декоративні елементи з природних матеріалів стануть оригінальним доповненням святкового столу. Створюйте авторські композиції всією сім'єю та зустрічайте Новий рік творчо!

Сервіруємо новорічний стіл

Новорічний стіл повинен мати особливий вигляд. Для його сервірування підійдуть:

  • червоний і зелений посуд відповідно до символіки свята;
  • вироби з натуральних матеріалів - дерева, кераміки, льону теплих відтінків;
  • скатертини та серветки з рослинним орнаментом - наприклад, сакура, лілія або лотос;
  • розкішні келихи для шампанського - кришталеві з позолотою або об'ємні кубки;
  • керамічні вази для фруктів.

Обирайте предмети сервірування, що відображають святковий достаток і велич Дракона.

Які страви поставити на новорічний стіл

Новорічний стіл – центр свята, навколо якого збираються близькі люди. Щоб він радував гостей, варто заздалегідь продумати меню і рецепти. Для новорічного столу краще вибирати легкі страви з натуральних продуктів без надлишку жиру і хімічних добавок.

Із закусок можна приготувати м'ясні та рибні асорті, сирну тарілку, різнокольорові свіжі овочеві салати за оригінальними рецептами. Нарізки з шинки, ковбас, свіжої зелені стануть чудовою закускою.

Як десерт спечіть імбирне печиво у вигляді символу року або фруктове желе. Фрукти додадуть фарб. З напоїв краще вибрати соки, морси, компоти. Слабоалкогольні коктейлі теж допустимі в міру.

Головне – готувати новорічні страви з любов'ю і турботою про близьких. Тоді свято пройде в атмосфері радості та чудового настрою! Нехай Новий рік принесе у ваш дім тільки достаток і гармонію!

Раніше "Апостроф" писав про те, як приготувати найпростіший торт на святковий стіл.

  • Вас також може зацікавити:

Яку начинку покласти в тарталетки: прості та смачні рецепти на святковий стіл

Що приготувати на святковий стіл: рецепти гарячих страв на Новий рік-2024

Найбільш новорічний десерт: рецепт мандаринового чизкейку на святковий стіл