Лічені дні залишаються до Нового року. А це означає, що багато господинь вже почали складати перелік страв, які вони поставлять на стіл. І якщо ви вже вирішили робити салат "Курочка під кайфом", здивуйте також своїх близьких тарталетками з різними начинками. theLime підібрав кілька простих рецептів для новорічного меню.
Читайте також: Крабовий салат в ріжку з лаваша – проста та смачна закуска на Новий рік: святковий рецепт.
Тарталетки з крабовими паличками
Інгредієнти: яйця (4 шт.), крабові палички (200 г), сир (100 г), тарталетки (12 шт.), майонез (100 г), томати черрі (10 шт.), перець солодкий (2 шт.), часник (4 зубчики), сіль, зелень.
Приготування:
Крабові палички виймаємо з упаковки, тремо на терці або дрібно ріжемо.
Відварюємо яйця вкруту – 10 хвилин після закипання води, охолоджуємо, очищаємо від шкаралупи, подрібнюємо на тертці, додаємо в ємність із крабовими паличками.
Сир теж тремо на терці.
Солодкий перець промиваємо, подрібнюємо ножем. Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес.
Усі інгредієнти з'єднуємо в одному посуді, солимо, перчимо, додаємо майонез, перемішуємо.
Викладаємо крабовий салат у тарталетки, прикрашаємо шматочками помідорів чері, гілочками зелені.
Читайте також: Замість тарталеток на Новий рік: рецепт слойок з крем-сиром та червоною рибою.
Жюльєн у тарталетках
Інгредієнти: гриби гливи, лисички або печериці (250 г), сметана (50 г), сир (70 г), тарталетки (6 шт.), крохмаль картопляний (5 г), цибуля (1 шт.), олія (30) г), вершкове масло (30 г), сіль, перець.
Приготування:
Гриби промиваємо, дрібно нарізаємо, викладаємо на розігріту сковороду. Чекаємо, доки гриби пустять сік.
Потім на сковороду додаємо вершкове масло та рослинну олію. Підсмажуємо гриби разом із дрібно нарізаною цибулею. Солимо, перчимо. Продовжуємо приготування на слабкому вогні, поки цибуля не стане прозорою.
Далі додаємо сметану та крохмаль. Тушкуємо на слабкому вогні, поки суміш не стане густою.
Наповнюємо тарталетки підготовленою сумішшю, посипаємо натертим сиром і відправляємо в духовку на 20 хвилин за температури 180°С.
Читайте також: "Лебедине озеро" – класичний торт на Новий рік: його люблять за смак і простоту приготування.
Тарталетки з куркою та грибами
Інгредієнти: тарталетки (12 шт.), куряче філе (500 г), печериці (300 г), яйця (3 шт.), цибуля (1 шт.), сіль, перець, майонез (3 ст. л.).
Приготування:
Куряче філе відварюємо у підсоленій воді до готовності. Потім чекаємо, поки воно охолоне, солимо, перчимо, ріжемо дрібно.
Яйця відварюємо вкруту, чистимо, ріжемо кубиком.
Цибулю і печериці нарізаємо кубиком і смажимо на соняшниковій олії до готовності. Для декору обсмажуємо декілька печериць окремо.
Змішуємо всі інгредієнти разом, заправляємо майонезом, додаємо спеції до смаку.
Викладаємо всі інгредієнти в тарталетки та зверху прикрашаємо підсмаженим печерицями.
- Читайте також на theLime топ-3 рецепти фаршированих яєць на Новий рік.
Цікаві новини для вас:
- Класичний торт на Новий рік: як приготувати ніжний "Наполеон" з заварним кремом.
- Як самостійно засолити червону рибу на Новий рік: за цим рецептом вона виходить дуже смачною.
- Що приготувати на святковий стіл: рецепти гарячих страв на Новий рік-2024.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.