Щоб новорічний стіл був повноцінним, без святкового десерту не обійтися. Для цього можна приготувати класичний торт, наприклад, "Зимова вишня" або "Спартак", або ж простіші кондитерські вироби. Серед них - мандариновий чізкейк з пісочним печивом і желе. Ділимося рецептом, який користується великою популярністю у мережі.
Інгредієнти для форми діаметром близько 15 см: 150 г пісочного печива, 60 вершкового масла, 20 г желатину, 400 г сиру, 120 г цукру, 100 мл вершків, 5-6 мандаринів, 100 мл холодної води.
Читайте також: Сирник "Сльози ангела": неймовірно смачний та красивий десерт став хітом для святкового столу.
Приготування:
У блендері або ступці подрібнюємо 150 г пісочного печива до стану дрібної крихти.
60 г вершкового масла розтоплюємо, заливаємо ним печиво і ще раз збиваємо або ретельно перемішуємо.
Круглу форму застеляємо пергаментом і викладаємо основу з печива. Зверху добре приминаємо ложкою, щоб вона була гладенькою і рівною. Потім ставимо у холодильник охолоджуватися.
У 40 мл холодної води розводимо 10 желатину і залишаємо набухати на 15 хвилин.
400 г кисломолочного сиру змішуємо з 75 г цукру та 100 г вершків. Перебиваємо блендером до м'якості та однорідності маси. Вона повинна вийти густою та кремоподібною.
Читайте також: Безе з кремом та горіхами: як приготувати популярний закарпатський торт "Ужгород".
Желатин підігріваємо на водяній бані або мікрохвильовій печі, щоб він розчинився. Потім виливаємо суміш у сирний крем і ще раз збиваємо.
Сирну масу викладаємо зверху на охолоджену основу з пісочного печива. Розрівнюємо ложкою і прибираємо в холодильник на 1-2 години.
У 50 мл холодної води розчиняємо 10 г желатину аналогічним способом. У блендері перебиваємо мандарини.
Мандаринову масу пропускаємо через сито, щоб відокремити сік від м'якоті та шкірок. Отриманий сік виливаємо в невелику каструльку, додаємо 40 г цукру та ставимо на вогонь. Коли сік почне закипати, додаємо розчинений желатин і перемішуємо.
Коли мандаринова суміш охолоне до кімнатної температури, виливаємо її зверху на сирну частину чізкейка. Десерт можна прикрасити часточками мандарину або ягодами. Ставимо в холодильник до застигання желе, після чого подаємо на святковий стіл.
Раніше ми розповідали, як готувати торт "Пінчер" із вишнею на Новий рік.