Лайм

Найбільш новорічний десерт: рецепт мандаринового чизкейку на святковий стіл

Готується простіше та швидше, ніж більшість популярних тортів

Щоб новорічний стіл був повноцінним, без святкового десерту не обійтися. Для цього можна приготувати класичний торт, наприклад, "Зимова вишня" або "Спартак", або ж простіші кондитерські вироби. Серед них - мандариновий чізкейк з пісочним печивом і желе. Ділимося рецептом, який користується великою популярністю у мережі.

Інгредієнти для форми діаметром близько 15 см: 150 г пісочного печива, 60 вершкового масла, 20 г желатину, 400 г сиру, 120 г цукру, 100 мл вершків, 5-6 мандаринів, 100 мл холодної води.

Читайте також: Сирник "Сльози ангела": неймовірно смачний та красивий десерт став хітом для святкового столу.

Фото: Getty Images

Приготування:

У блендері або ступці подрібнюємо 150 г пісочного печива до стану дрібної крихти.

60 г вершкового масла розтоплюємо, заливаємо ним печиво і ще раз збиваємо або ретельно перемішуємо.

Круглу форму застеляємо пергаментом і викладаємо основу з печива. Зверху добре приминаємо ложкою, щоб вона була гладенькою і рівною. Потім ставимо у холодильник охолоджуватися.

У 40 мл холодної води розводимо 10 желатину і залишаємо набухати на 15 хвилин.

400 г кисломолочного сиру змішуємо з 75 г цукру та 100 г вершків. Перебиваємо блендером до м'якості та однорідності маси. Вона повинна вийти густою та кремоподібною.

Читайте також: Безе з кремом та горіхами: як приготувати популярний закарпатський торт "Ужгород".

Желатин підігріваємо на водяній бані або мікрохвильовій печі, щоб він розчинився. Потім виливаємо суміш у сирний крем і ще раз збиваємо.

Сирну масу викладаємо зверху на охолоджену основу з пісочного печива. Розрівнюємо ложкою і прибираємо в холодильник на 1-2 години.

У 50 мл холодної води розчиняємо 10 г желатину аналогічним способом. У блендері перебиваємо мандарини.

Мандаринову масу пропускаємо через сито, щоб відокремити сік від м'якоті та шкірок. Отриманий сік виливаємо в невелику каструльку, додаємо 40 г цукру та ставимо на вогонь. Коли сік почне закипати, додаємо розчинений желатин і перемішуємо.

Коли мандаринова суміш охолоне до кімнатної температури, виливаємо її зверху на сирну частину чізкейка. Десерт можна прикрасити часточками мандарину або ягодами. Ставимо в холодильник до застигання желе, після чого подаємо на святковий стіл.

Раніше ми розповідали, як готувати торт "Пінчер" із вишнею на Новий рік.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Чим підживити полуницю під час і після цвітіння: поради досвідчених дачників

Якими мінеральними та органічними добривами можна підгодувати полуницю під час цвітіння та після нього, а також як їх застосовувати

Холодник замість окрошки: як приготувати на кефірі з вареними яйцями

Як у домашніх умовах приготувати смачну холодну першу страву, щоб урізноманітнити своє звичне меню та побалувати близьких

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії