RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Як швидко прибрати квартиру після новорічного застілля: кілька простих способів

Після святкування Нового року вдома доводиться витратити багато часу на прибирання, що стає справжнім кошмаром для господарів. Але це можна зробити швидко, якщо правильно розподілити процеси та скористатися кількома лайфхаками.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: Приготуйте ці страви Дракона: секретні рецепти для новорічного столу

Попереднє прибирання

За пару днів до Нового року рекомендується зробити вологе прибирання приміщення, щоб не довелося віддраювати кожен куточок оселі. Також можна сховати все, що не знадобиться на святі, крім меблів. Тоді не буде ризику, що щось розіб'ють чи забруднять. Крім того, краще заздалегідь придбати великі пакети для сміття і паперові рушники.

Одноразові предмети

Також спростять прибирання після святкування одноразові посуд і скатертини. Тоді не доведеться все це вимивати та прати скатертину – все можна буде викинути. Одноразовий посуд буває не тільки звичайного білого кольору, який традиційно використовують влітку на пікніках, але також бувають спеціальні святкові та презентабельні набори. Тому такий вибір посуду не здешевить гуляння.

Вчасно прибирати

Якщо все одно захотіли святкувати зі звичайним столовим приладдям, то бажано прибирати брудне і хоча б частково мити його ще під час свята. Тоді після застілля залишиться помити лише пару мисок і каструль, замість гори всього.

Допомога

Якщо людина живе не одна, то бажано попросити прибратися всім разом, що суттєво полегшить процес. Якщо ж один - задіяти гостей, які хоча би частково допоможуть з прибиранням: винесуть сміття, приберуть зі столу, засунуть стіл. Також, якщо дозволяють фінанси, заздалегідь придбати розумну техніку, крім пральної машини: робот-пилосос, посудомийна машина тощо.

Три підходи по 15 хвилин

Якщо немає сил на генеральне прибирання, його можна розділити на три підходи по 15 хвилин. Наприклад, спочатку обійти будинок у пошуках видимих слідів новорічного бенкету. Після перепочинку - протерти скрізь пил та інший бруд на поверхнях. Після чергового невеликого відпочинку – помити підлогу. Миття посуду можна поєднати з останнім етапом або виділити окремий четвертий підхід.

Клінінг

Крайнім варіантом є клінінговий сервіс. Таких компаній у будь-якому місті України багато, цінник також скрізь різний, але не дешевий, особливо після Нового року. Якщо кошти дозволяють, виклик клінінгової компанії допоможе забути про прибирання і повноцінно відпочити після веселої ночі.

Раніше ми публікували рецепти салатів на Новий рік-2024.

  • Вас може зацікавити:

Що подарувати підлітку на Новий рік-2024: ідеї оригінальних презентів на будь-який бюджет

Який подарунок вибрати для тата на Новий рік-2024: добірка презентів для чоловіків

Як привітати колег з Новим роком-2024: ідеї коротких та влучних тостів