RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

СБУ прийшла з обшуками до ділків, які постачали в Росію засоби тактичної медицини, фото

Служба безпеки у Київській області викрила компанію, що займалась гуртовими постачаннями в Росію засобів тактичної медицини.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Читайте також: Майже 2 млрд гривень на закупівлях: СБУ виявила нову спробу розкрадання в Міноборони

Як зазначається, в організації протиправної схеми підозрюють власника одного з найбільших підприємств в Україні з виробництва гуми та пластмаси, зокрема для військового спорядження.

За версією слідства, упродовж 2022-2023 років ділки переправили у Росію кілька партій тактичних джгутів та бинтів на понад 40 млн грн.

Нелегальний маршрут пролягав через одну з країн Європи, де фігуранти створили підконтрольну компанію, яка нібито замовляла товар для реалізації на території ЄС. Тоді як після одержання товару іноземна структура відправляла їх в РФ. Там тактичні медзасоби потрапляли у підсанкційні компанії, що спеціалізуються на постачанні амуніції для російської армії.

Продукція надходила до індивідуальних аптечок росіян, які воюють проти українців. Окрім того, направляли медзасоби у російські військові шпиталі в окупованих регіонах країни.

"Як встановило розслідування, для маскування злочинної діяльності власник української компанії займався "розкруткою" власного іміджу як волонтера, що передає медичні товари українським бійцям", - зазначають в СБУ.

Під час обшуків виявили докази протиправної схеми. Власнику компанії повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 ККУ (пособництво державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб). У разі доведення вини йому загрожує до 12 років ув'язнення із конфіскацією майна.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ затримала організатора міжнародного каналу вивезення з України комплектуючих до бойових літаків МіГ-29 та двох його спільників.

  • Вас також може зацікавити:

Фаріон "здала" студента в Криму: екснардепу може загрожувати зустріч з СБУ

Наводили російські удари по Миколаєву: СБУ викрила одну з найбільших мереж агентів РФ, фото

У Києві затримали колишнього військового зрадника, який готував удари по ТЕС: фото