RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Розкрадання в Міноборони: суд заарештував майно Гринкевича і його родичів

Арештовано майно сім’ї та підконтрольних кампаній скандального львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, одного з найбільших постачальників Міноборони.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Читайте також: "Справи у Гринкевича - не фонтан": Міноборони розірвало всі угоди зі скандальним львівським бізнесменом

"Для забезпечення відшкодування спричинених збитків було накладено арешти на нерухоме майно, транспортні засоби преміумкласу, які перебувають у власності сім’ї бізнесмена, а також на майно та рахунки підконтрольних йому компаній", - зазначають в Бюро.

Нагадаємо, ДБР порушило кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Компанії львівського бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн. Проте було встановлено, що до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом та не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речового майна. Це призвело до збитків бюджету на 1,2 млрд грн та відповідно зриву постачання.

Ігоря Гринкевича було затримано наприкінці грудня 2023 року за спробу дати 500 тисяч доларів хабаря співробітнику ДБР. Гроші пропонувалися за допомогу з поверненням майна підконтрольних Гринкевичу компаній, вилученого під час розслідування кримінального провадження. Гринкевичу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю застави в розмірі понад 429 млн грн.

Раніше ми писали про скандал із закупівлею військової форми.

Вас також може зацікавити:

Яйця по 17 і не тільки: Рахункова палата підтвердила завищення цін на закупівлі у Міноборони

Не можу погодитись: Христина Горняк висловилася на захист Соні Морозюк на тлі корупційного скандалу

У нас вбивали і за менші гроші, ніж ті, які крутяться в Міноборони - Дана Ярова