RU  UA

Не полишають спроб наступу: офіцер НГУ про спроби росіян просунутись на Донбасі

Російські окупанти на Бахмутському напрямку не полишають спроб наступальних дій, активно застосовують артилерію для нанесення вогневого ураження. Але погодні умови гальмують маневрування.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів полковник, командир Батальйонно-тактичної групи 4 БрОП НГУ Сергій Сідорін.

Читайте також: Ворог формує нові штурмові роти: в ЗСУ попередили про наступ на півночі

За його словами, противник на цьому напрямку здійснює спроби наступу. Окрім артилерії, застосовує FPV-дрони по передньому краю позицій українських сил.

"Він може визначити позицію, на яку буде здійснювати свої активні дії, на цю позицію близько 10-12 дронів запустити для знищення позицій, для пошкодження укріплень цієї позиції, а також для нанесення втрат нашому особовому складу або його демотивації. Після цього він починає проводити стройові дії в основному в пішому порядку, а де дозволяє місцевість – на техніці", - повідомив військовий.

При цьому, як правило, десантом на техніці росіяни під'їжджають до певної ділянки, проводять спішування і надалі здійснюють наступальні дії у пішому порядку. Однак погодні умови не забезпечують швидкого маневрування на полі бою. Через те, що противник повільний, його вдається знищувати ЗСУ.

"Після нанесення вогневого враження противник відходить. Противник, який отримав поранення, залишається на полі бою, через погодні умови – низьку температуру – з категорії пораненого через декілька годин переходить як правило до категорії загиблих", - додав Сергій Сідорін.

Нагадаємо, що протягом минулої доби було знищено 830 окупантів, 12 танків, 22 ББМ, 15 артсистем, 21 одиницю автомобільної техніки та 2 засоби ППО ворога.

  • Вас також може зацікавити:

Росія може готувати операцію "під чужим прапором" в Придністров’ї: в ISW назвали справжню мету Кремля

Засідання Ради Україна-НАТО: союзники анонсували нові пакети військової допомоги

Одна з найбільших пасток для росіян: ЗСУ перетворили плацдарм в Кринках на непробивний щит