RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Новини

5 липня

Всі новини

Росіянам ніяк не вдається оточити Авдіївку: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Станом на 14 січня, 690-й день повномасштабного російського вторгнення, окупанти не полишають спроб оточити Авдіївку, але українські бійці продовжують стримувати ворога та відбивати його атаки. Протягом доби відбулось 61 бойове зіткнення на фронті.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Масований удар по Україні: Повітряні сили назвали кількість збитих ракет

"Загалом ворог завдав 32 ракетних та 91 авіаційний ударів, здійснив 82 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура", - зазначається у повідомленні.

Ворожих авіаційних ударів зазнали наступні населені пункти:

  • Вовчанськ, Веселе, Піщане, Іванівка Харківщини;
  • Невське, Білогорівка, Серебрянське лісництво Луганщини;
  • Колодязі, Терни, Богданівка, Григорівка, Керамік, Тоненьке, Авдіївка, Очеретине, Новомихайлівка, Водяне Донеччини;
  • Новоандріївка Запорізької області;
  • Червоний Маяк, Зміївка, Берислав, Шляхове Херсонщини.

Також під російським артилерійським вогнем опинилися більше ніж 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Волинському та Поліському напрямках - без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять активну диверсійну діяльність для недопущення перекидання ЗСУ на загрозливі для них напрямки, заміновують місцевість вздовж держкордону в Бєлгородській області РФ.

На Куп’янському напрямку українські воїни відбили чотири атаки противника в районі Синьківки Харківщини.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили чотири атаки російських бойовиків біля Макіївки Луганщини та Тернів Донеччини.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили дві ворожі атаки неподалік Кліщіївки та Андріївки Донеччини.

На Авдіївському напрямку українські військові продовжують тримати оборону, завдаючи загарбникам значних втрат, які не полишають спроб оточити Авдіївку. Протягом минулої доби бійці відбили п'ять атак російської армії в районах Новобахмутівки, Авдіївки та ще 15 атак біля Сєверного, Первомайського та Невельського Донеччини.

На Мар’їнському напрямку українські захисники відбили 17 атак противника в районі Красногорівки та Новомихайлівки Донеччини.

На Шахтарському напрямку ЗСУ відбили чотири атаки рашистів південніше Пречистівки, західніше Старомайорського та південніше Рівнополя Донеччини.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили дві атаки загарбників в районі Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку українські воїни продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, російські бойовики продовжують намагатися вибити підрозділи ЗСУ із займаних позицій та протягом 13 січня здійснили п'ять безуспішних штурмових дій на позиції українських захисників.

За даними Генштабу, Сили оборони України продовжують активно завдавати російським військам втрат у живій силі та техніці, виснажують їх вздовж всієї лінії фронту.

"Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони знищено 7 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 та одну керовану авіаційну ракету Х-59", - йдеться у повідомленні.

Крім того, підрозділи ракетних військ ЗСУ уразили три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, дев'ять артилерійських засобів, чотири засоби ППО, склад боєприпасів та станцію радіоелектронної боротьби окупантів.

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський розповів, що росіяни готуються знову наступати на кількох напрямках.

  • Вас може зацікавити:

Росіяни провалили свій "золотий місяць": чого чекати на фронті до кінця зими

Бунти в елітних частинах та нові "шахеди" з Ірану: що зараз відбувається у окупантів

Росія обстрілює Україну ракетами Кім Чен Ина: у чому їхня небезпека