RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Україні можуть зникнути групи інвалідності: що планує МОЗ

У Міністерстві охорони здоров'я мають намір ліквідувати Медико-соціальні експертні комісії (МСЕК), а також групи інвалідності.

Про це розповіла народна депутатка Мар'яна Безугла у Facebook.

Читайте також: "Мобілізаційний потенціал": українці за кордоном стоять у чергах за документами, відео

"Можливо, групи інвалідності в законопроєкті про рекрутинг, мобілізацію та проходження служби замінять на перелік хвороб. Такий варіант дійсно обговорювався: прибрати групи інвалідності з закону і написати, що порядок визначається Кабміном. І тоді Кабмін визначатиме, наприклад, що онкохворі чи хворі на туберкульоз не підлягають призову, а частина осіб з третьою групою інвалідності підлягають", - написала Безугла.

Також нардепка повідомила, що відповідні пропозиції йшли від головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного. Надалі ідею розвинув медичний комітет ВРУ та Міністерство охорони здоров'я.

Вона зазначила, що такі зміни відповідали б світовій практиці та знизили б корупційні ризики.

"Ідея повʼязана ще з тим, що МОЗ планує ліквідувати МСЕК та групи інвалідності поступово взагалі, що цілком логічно, відповідає світовій практиці та знизить корупційні ризики", - додала депутатка.

В Україні триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повістки – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, що Безугла показала зміни у законі про мобілізацію.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізація по-новому в Україні: юрист пояснила головні нюанси законопроєкту

Чи можна 17-річним виїжджати з України під час війни: коментар адвоката

Блокування карт, штрафи та інші заборони: які обмеження чекають на тих, хто ухиляється від мобілізації