RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

На лівому березі Херсонщині гаряче: свіжі карти боїв

Українські воїни утримують позиції в районі Кринок на лівому березі Херсонщини, окупанти потребують покриття засобами радіоелектронної боротьби, аби захиститися від безпілотників ЗСУ у тому районі.

Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (ISW) за 26 січня.

Читайте також: Як ЗСУ "викурюють" окупантів з "нір": бійці показали епічне відео

Харківська та Луганська області

Минулої доби, 26 січня, продовжувалися позиційні бої на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, а саме в районі Куп’янська біля Синьків, Табаївки, на північний захід від Сватового біля Стельмахівки, неподалік Макіївки, на захід від Кремінної біля Торського і Тернів, в районі Кремінної та Білогорівки.

Фото: understandingwar.org

Донецька область

Також 26 січня тривали бої в районі Бахмута, але аналітики ISW не зафіксували підтверджених там змін. Позиційні бойові дії тривали на північний захід від Бахмута біля Богданівки, неподалік Хромового, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки.

Геолокаційні кадри за 25 січня показали, що окупанти нещодавно трохи просунулися на північ від Степового та вздовж вулиці Спортивної в найпівденнішому житловому кварталі Авдіївки.

Також бої тривали на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки та Степового, на північний схід від Кам'янки в районі південно-східної околиці Авдіївки, на південний захід від міста неподалік Водяного, Первомайського та Невельського, на захід і південний захід від Донецька, в районі Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки.

Фото: understandingwar.org

Фото: understandingwar.org

Південь країни

Минулої доби тривали позиційні бої на ділянці кордону Донецько-Запорізької області, але змін немає. Також було "гаряче" на південному сході від Великої Новосілки в районі Золотої Ниви, Приютного, Червоного, Старомайорського та на заході Запорізької області - біля Роботиного та Вербового.

Крім того, 26 січня тривали позиційні бої на лівобережжі Херсонщини, поблизу Кринок, проте підтверджених змін немає. Російський блогер стверджував, що загарбникам потрібне покриття засобами радіоелектронної боротьби (РЕБ), аби захиститися від українських безпілотників (FPV) у тому районі.

Фото: understandingwar.org

Фото: understandingwar.org

Фото: understandingwar.org

Нагадаємо, на Заході високо оцінили нову стратегію ЗСУ.

  • Вас може зацікавити:

Набагато менше ніж 100 тисяч: Арахамія висловився про військові втрати України

Наземний дрон ЗСУ забрався на 4 км в тил росіян та підірвав міст: відео, як це виглядало

Системи ППО і не тільки: Німеччина передасть Україні нове озброєння