RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Відкуп" від мобілізації: чи буде цей пункт в новому законопроекті

На початку повномасштабного вторгнення та загальної мобілізації за документи про відстрочку в селах був прайс 3—5 тисяч доларів, а у Києві — 5—10 тисяч. У 2023 році ціни вже були в районі 10 тисяч доларів у сільській місцевості та близько 15 тисяч в Києві. Зараз же тариф у столиці зріс до 25 тисяч доларів.

Про це "Телеграфу" розповів член Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, нардеп від "Слуги народу" Сергій Нагорняк.

Читайте: Індульгенція від мобілізації: чи воюватимуть тільки бідні

На його думку, у оновленій "версії" законопроєкту про мобілізацію не буде реалізована офіційного "відкупу" від мобілізації, коли людина зможе заплатити до бюджету якусь "фіксовану" суму та таким чином "придбати" собі цілком "законну" відстрочку.

"Ні уряд, ні президент на такий крок не підуть, тому що це додатково обурить більшу частину суспільства, яка буде мобілізована та буде змушена йти на фронт. Такий крок буде говорити якраз про несправедливість, про те, що багаті можуть офіційно відкупитися", - вважає народний обранець.

За його словами, усі, хто мав "ресурс" і не бажав йти воювати, вже мають такі документи. Саме тому, підкреслив Сергій Нагорняк, усі ці "папери" без виключення потрібно переглянути.

Також він спрогнозував, що повністю готовий до розгляду Верховною Радою законопроєкт з’явиться не раніше березня, адже з поганих рішень урядовці намагаються обрати найкраще, яке може бути сприйняте суспільством.

"Повторюсь, на жаль, хороших рішень вже не залишилось. Ситуація на фронті сьогодні ще якось дозволяє нам утримувати позиції тими людьми, які є в бригадах. Але з досвіду мого постійного спілкування з військовими можу констатувати, що в бригадах є серйозний некомплект", - наголосив він, додавши, що додаткова мобілізація критично необхідна, навіть для того, щоб поповнити вже створені бригади, а про створення нових бригад наразі не йдеться.

Нагадаємо, раніше нардеп Мар’яна Безугла вкинула в соцмережі ідею щодо "броні" за 200 тисяч гривень на місяць й "Апострофа" писав, чим небезпечні такі ідеї.

  • Вас може зацікавити:

Не всім "по кишені": в Раді озвучили суму бронювання від мобілізації

Кабмін направив в Раду новий законопроєкт про мобілізацію

"Не працюють, не інваліди, не в ЗСУ": скільки українських чоловіків "залягли на дно" під час мобілізації