RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Скандал набирає нових обертів: топ-менеджери компаній Ілона Маска вживають наркотики разом з ним

Журналісти-розслідувачі з'ясували, що американський мільярдер Ілон Маск не один може вживати сильні наркотичні засоби, про що стало відомо на початку січня, а й топ-менеджери його компаній Tesla і SpaceX, щоб зберегти свій статус та гроші.

Про це пише The Wall Street Journal (WSJ), який робив й перше розслідування щодо "хобі" Маска.

Читайте також: Компанія Маска Neuralink вперше вживила чіп в мозок людині: що відомо про унікальний експеримент

Зокрема, журналісти вважають, що на закриті вечірки, на курорти та фестивалі з власником компаній Tesla і SpaceX їздять декілька нинішніх або колишніх директорів цих фірм, де вони вживають сильні наркотики: ЛСД, кокаїн, гриби та кетамін. Вони бояться того, що якщо відмовлять босу, то це засмутить його та може призвести навіть до звільнення.

Частина членів правління неабияк стурбовані негативними наслідками можливого вживання наркотиків Маском для шести його компаній та для активів інвесторів на суму орієнтовно 800 мільярдів доларів США. Але свої підозри щодо цього в офіційних протоколах ради правління не фіксують та внутрішніх розслідувань не проводять.

Глибокий особистий та фінансовий зв'язок з мільярдером викликає сумніви у незалежності членів ради правління, адже конфлікти інтересів можуть суперечити вільним правилам про незалежність у публічних компаніях.

Частина директорів Tesla та SpaceX не лише отримують зарплатню від Маска, а й мають десятки мільйонів доларів додаткових інвестицій в його фірмах, у тому числі стартап з імплантації мозку Neuralink та його підприємство з будівництва тунелів The Boring Co. Також сам підприємець інвестує у компанії своїх директорів, що лише зміцнює їхні відносини.

Нагадаємо, раніше українців обурила заява Маска про Революцію Гідності.

  • Вас може зацікавити:

Так багато смертей за такий мізер: Маск відзначився цинічною заявою на адресу ЗСУ

Маск наказав відключити Starlink під час атаки ЗСУ біля Криму: спливли цинічні подробиці

Ілон Маск в центрі антисемітського скандалу: в чому суть і як відреагували Білий дім та великі компанії