RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україну йде весняна "спека": де і коли будуть аномальні +20

Після дощової та сніжної погоди в Україну прийде справжня тепла весна у лютому - подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +20 градусів.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич на сайті meteoprog.com.

Так, у п'ятницю, 9 лютого, уночі на заході та півдні країни, а вдень - по всій території, варто чекати опадів у вигляді снігу, місцями з дощем та туманом. Вітер дмухатиме у південно-східному напрямку із переходом на південно-західний зі швидкістю 5-10 м/с. Температура повітря уночі становитиме -3...+2 °С, вдень у північних та східних областях -1...+4 °С, на решті території України +3...+8 °С, а на півдні та на Прикарпатті +10...+15 °С.

Читайте також: Тепліше за норму: якою в Україні буде погода у лютому-2024

У суботу, 10 лютого, у північних та східних районах очікується невеликий сніг, дощ, місцями можлива ожеледиця. На решті території України опадів не передбачається. Вітер буде дути з південно-західного напрямку і матиме швидкість 7-12 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься від +2 до +7 °С, на півночі Лівобережжя очікується від -3 до +2 °С; вдень температура підніметься до +5…+10 °С, у західних, центральних та південних регіонах до +12…+17 °С.

А от в неділю, 11 лютого, в деякі регіони України прийде справжня весна. Опадів не передбачається, а вітер буде південно-західним зі швидкістю 7-12 м/с. Температура повітря вночі на більшості території становитиме +3…+8 °С, а вдень +9…+14 °С. При цьому, на Прикарпатті, Одещині та у Криму стовпчики термометрів підіймуться до +15…+20 °С.

Раніше ми писали, що у вівторок, 6 лютого, Україну заллє дощами, подекуди весняні +13.

  • Вас також може зацікавити:

Якою буде зима 2023-2024 - прогноз на зимові місяці

Чи прийде весна в Україну раніше? Народний синоптик дав прогноз на лютий

Коли по всій Україні припиняться снігопади: дата і карта погоди