RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

Всі новини

Росіяни використовують радянську теорію глибокого бою: в ISW пояснили план ворога

Російська армія намагається використовувати радянську теорію глибокого бою, проте нинішній український бойовий потенціал позбавляє російські сили можливості відновити маневр на полі бою.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Російський військові вивчають дрони, вироблені у Сирії: фото, відео і характеристики

Аналітики Інституту посилаються на інформацію українського військового оглядача Костянтина Машовця. За його словами росіяни намагаються таким чином швидко прорвати українську оборону, але не можуть досягти ефекту радянських операцій.

Він вважає, що російські військові могли б відновити маневр на полі бою і подолати українську оборону, якби вони змогли успішно планувати і здійснювати оперативно обґрунтовані дії.

Експерти роблять висновок, що українські війська також могли б використовувати теорію глибокого бою для відновлення маневру на полі бою на свою користь, якби західні партнери належним чином забезпечили їх ресурсами.

Машовець зазначає, що нинішні обмежені можливості російських військ, зокрема у веденні ефективного контрбатарейного вогню, ураженні цілей на оперативній глибині, приховуванні концентрації сил від противника та боротьбі з українським технологічним паритетом, заважають російським військам досягти ефекту несподіванки на оперативному рівні, необхідного для прориву українських ліній оборони і проведення глибоких операцій. Окрім того, російське військове командування не в змозі впровадити певні технологічні інновації в оперативне планування, в тому числі дистанційне встановлення мін, широкомасштабні операції з використанням безпілотних літальних апаратів, командування і керування і зв'язок із застосуванням сучасних технологій.

Теорія глибокого бою - це продукт радянського оперативного мистецтва, розроблений у 1920-1930-х роках, який був покликаний відновити маневр на полі бою після Першої світової війни. Для цього взаємодіяти з противником потрібно було на декількох фронтах і в глибині на тактичному та оперативному рівнях шляхом атаки ворожих активів на всіх ешелонах артилерією, повітряними ударами та атакувати тил противника в поєднанні з фронтальними атаками для прориву оборонних ліній. Теорія глибокого бою також передбачає, що успішне оперативне планування включає в себе послідовні плани операцій, щоб запобігти відновленню цілісних оборонних позицій противника після проникнення.

Раніше ми розповідали про удар росіян по Селідовому.

  • Вас також може зацікавити:

Україна створила унікальну мережу для пошуку "шахедів": американський генерал розкрив її секрет

В Україні збили перший реактивний "шахед" росіян: чим він небезпечний, фото

В США шукають спосіб передати Україні військові технології, щоб ЗСУ вийшли з "позиційної" війни