RU  UA

​Ми не в тій ситуації, щоб "крутити носом": чому Україна зволікає з мобілізацією засуджених

Люди із судимостями мають бути мобілізовані. Людина може мати проблеми із законом і державою, але це не означає, що вона не патріот своєї країни.

Таку думку висловив колишній командир взводу батальйону "Айдар", військовий аналітик Євген Дикий в ефірі Апостроф TV.

Читайте також: Не беруть на облік: названо кількість чоловіків із судимістю, які не підпадають під "радари" ТЦК

"Щодо мобілізації людей із судимістю, колишніх ув'язнених. А чому б і ні? Ми не в тій ситуації, щоб перебирати та крутити носом", - зазначив він.

За словами Дикого, у 2014 році, коли він воював в "Айдарі", військкоми не могли оформити людей із судимостями, але вони продовжували воювати та захищати свою країну, навіть знаючи, що у них не буде ні статусу УБД, ні виплат. Незважаючи на те, що судимості у добровольців були за дуже серйозними статтями, це не заважало цим людям нормально воювати.

"Скільки прикладів того, що у людини можуть бути проблеми із законом, з державою, зате вона - патріот своєї країни! Вона готова захищати її зі зброєю в руках. Чому ми повинні відмовляти цим людям?", - зазначив аналітик.

Нагадаємо, військовий розповів, скільки потрібно мобілізувати в ЗСУ.

  • Вас може зацікавити:

Діти чиновників і депутатів: чи додадуть їх в закон щодо мобілізації

"Підсолоджена" мобілізація: що можуть внести до оновленого законопроекту

Скільки можна мобілізувати чоловіків без загрози економіці: озвучена цифра

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.