RU  UA

Це дуже довгий процес: нардеп розповів, коли буде розгляд закону про мобілізацію

Верховна Рада може ухвалити в цілому один з найбільш дискусійних проєктів законів про мобілізацію на початку березня 2024 року.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів народний депутат від фракції "Слуга народу", член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко.

Читайте також: Виклик до ТЦК за новим законопроєктом: що загрожує тим, хто за кордоном

Він зауважив, що ухвалення основного закону про мобілізацію – доволі тривалий процес. Тому президент подав власний законопроєкт щодо строковиків. Щоб в разі чого - їх звільняли за указом президента.

"Учора в комітеті була досить гаряча дискусія, і комітет висунув пропозицію – ті строковики, які будуть звільнені, згідно з указом Президента, протягом 12 місяців не можуть бути мобілізовані. Або піти воювати лише за власним бажанням", - пояснив він.

Народний депутат розповів, що в планах - почати розгляд закону про мобілізацію у вівторок, 27 лютого. Його розбили на блоки й, очевидно, що його розглянуть в комітеті до кінця тижня.

"У сесійній залі, багато хто говорить, він буде розглянутий 6 березня, і ми до цього часу встигнемо", - додав Олександр Федієнко.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми писали, що пропонують в оновленому законопроєкті щодо призову студентів та аспірантів.

  • Вас також може зацікавити:

Перегрів системи: які виклики несе новий закон про мобілізацію

Нові правила мобілізації: як хочуть змінити умови виїзду з України та вимоги для біженців

Коли Рада може ухвалити новий закон про мобілізацію: нардеп назвав орієнтовну дату