RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Комітет Ради підтримав законопроєкт про заборону УПЦ МП

Парламентський комітет з питань гуманітарної та інформполітики рекомендував Верховній Раді підтримати в другому читанні та в цілому проєкт закону про заборону релігійних організацій, що пов'язані з РФ.

Про це заявив член Комітету ВРУ, народний депутат від "Євросолідарності" Володимир В'ятрович у соцмережі Facebook.

Читайте також: За крок до заборони УПЦ МП: за що саме голосувала Рада, яка реакція церкви і яким буде механізм

Йдеться про законопроєкт №8371, який підтримали всі члени Комітету. Документ передбачає запровадження заборони діяльності релігійних організацій, афілійованих з російською православною церквою (РПЦ).

За словами нардепа, текст проєкту закону став сильнішим проти того, який підтримали у першому читанні.

"Російська православна церква має бути заборонена законом, а діяльність усіх релігійних організацій, які є афілійованими з нею, буде припинятися за чіткою процедурою, яка включатиме дослідження, припис про виконання закону і судову заборону", - зауважив він.

Зокрема, РПЦ і афілійовані з нею структури більше не матимуть змоги використовувати українське державне і комунальне майно. Також очікується спрощення переходу громад до Православної церкви України.

"Тепер - рішення за Верховною Радою. Сподіваюся, у колег вистачить політичної волі без зволікань ухвалити цей важливий закон", - повідомив В'ятрович.

19 жовтня парламент ухвалив у першому читанні проєкт закону про внесення змін до деяких законів, які регулюють діяльність в Україні релігійних організацій.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що РПЦ створює власні приватні військові компанії на території РФ. ПВК займаються вербуванням та бойовою підготовкою найманців для війни проти України.

  • Вас також може зацікавити:

Рада церков підтримала заборону УПЦ МП: законопроєкт уже в Раді

Плач Онуфрія: коли влада поставить крапку у справі УПЦ МП

Це не релігійне питання: чому потрібно закрити УПЦ МП в Україні