RU  UA

Їм добре "насипали": офіцер ЗСУ про втрати окупантів на Оріхівському напрямку

Російські окупанти у Запорізькій області зазнають серйозних втрат. Йдеться про Оріхівський напрямок.

Про це повідомив в ефірі Апостроф TV речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

Читайте також: За один HIMARS декілька "Ураганів": одразу три ворожі РСЗВ знищені у Запорізькій області

За його словами, від початку цієї доби і до шостої вечора противник наступально-штурмових дій на Оріхівському напрямку не вів.

"Це означає, що вчора йому так "насипали" під час його спроби досить масового штурму, що сьогодні росіяни зализують рани і думають, що їм робити далі", - повідомив він.

Він зазначив, що Оріхівський напрямок своєрідний, адже на ньому противник певний час зосереджував свої резерви, щоб почати якісь більш масовані штурмові дії, і ті очікування почали реалізовуватися 17 лютого.

Тоді на так званий Роботинський виступ – йдеться про територію, яка була деокупована українськими військами під час літньої наступальної кампанії 2023 року, і на той виступ пішла доволі велика колона російської бронетехніки. Тоді ця велика штурмова група була розбита.

"Після цього вони дещо змінили тактику, почали заходити меншими штурмовими групами, інколи за підтримки бронетехніки, інколи без. І вчора ми були свідками того, як росіяни вдалися до нової спроби досить масованого наступу кількома десятками одиниць бронетехніки і їх спіткала приблизно така ж сама доля, як 17 лютого – вони були розбиті, знищені і відступили", - наголосив Дмитро Лиховій.

Раніше ми писали, коли Україна зможе перехопити ініціативу на полі бою.

  • Вас також може зацікавити:

В районі Авдіївки і Красногорівки пекельні бої, за добу – 92 зіткнення з ворогом: зведення Генштабу

У Кобзона знову аншлаг: свіжі дані про втрати Росії у війні

Партизани влаштували диверсію під Москвою, щоб зупинити поставки на фронт: фото