Умілі господині поділилися черговими порадами з приготування дивовижних домашніх страв. Цього разу розповіли, як приготувати смачні чебуреки на кефірі.
Про це повідомляє "Апостроф".
Читайте також: Ідеальна приправа до курки та м'яса: рецепт приготування соусу з базиліком
Рецепт хрумких чебуреків
За їхніми словами, немає нічого складного у приготуванні домашніх чебуреків. Начинка може бути найрізноманітніша, але й традиційна: м'ясо чи овочі.
При цьому вкрай важливо правильно приготувати тісто. Воно має бути у підсумку таким, щоб страва стала хрумкою та апетитною. За рецептом приготування тіста на кефірі, необхідно підготувати вісім інгредієнтів.
Продукти для чебуреків:
- Борошно 350 г;
- Кефір 350 мл;
- Рослинна олія 4 ст. л;
- Сода 1 ст. л;
- Фарш 500 мл;
- Цибуля 1 шт.;
- Сіль і перець.
Приготування домашніх чебуреків складається з кількох кроків:
Для початку необхідно зробити тісто, змішавши кефір з олією та дрібкою солі. Далі потрібно додати суміш із борошна, просіяною із содою.
Тісто повинно бути еластичним. Його треба скачати в кулю та накрити плівкою.
У такому стані залишити хвилин на 15-ть за кімнатної температури.
В цей час потрібно зробити начинку. Для цього треба подрібнити цибулю, додати до фаршу. Поперчити й посолити.
Далі необхідно поділити тісто на десять рівних частин та розкотити. Після чого можна формувати чебуреки.
Смажити бажано близько 2-4 хвилин на розігрітій з олією сковороді.
Результат - домашні смачні, соковиті чебуреки з хрустким тістом, які нікого не залишать байдужими.
Раніше ми публікували рецепт приготування смачної курки з соєвим соусом.
- Вас також може зацікавити:
Важливо зробити правильний маринад та соус: рецепт приготування смачного салату "Цезар" з куркою
Рецепт картопляних млинців для ситного сніданку: як приготувати їх з ковбасою та сиром
Шматок домашнього затишку для військового: у Києві спекли 6000 млинців для захисників