RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Березень ще піднесе "сюрпризи": скільки ще триватимуть холоди

Після теплого лютого перший місяць весни здивував українців погодою й дивуватиме надалі – можливі опади та температура близько нуля.

Про це розповіла синоптик "Укргідрометцентру" Наталія Птуха, інформує "NV".

За її словами, у березні все ще може бути холодно, оскільки лютий був дуже теплим, а перший місяць весни є перехідним та може принести сюрпризи. Попри це – уже спостерігається тенденція до потепління.

"Та наразі все ж бачимо тенденцію до незначного, але підвищення температури принаймні вже ночі не такі морозні", - заявила вона.

Читайте також: Синоптики оголосили штормове попередження для семи областей: де чекати небезпечну погоду

Зокрема, морози в Україні почнуть відступати з 13 березня. Температура вночі може сягати +3 градусів у деяких регіонах, тоді як на півдні очікується від +1 до +6 градусів. Удень в Україні температура підійматиметься від +2 до +8 градусів, а 14 березня на Закарпатті, Одещині та Криму очікується від +9 до +15 градусів.

15 та 16 березня температура повітря вночі коливатиметься від +4 до -2 градусів, а на Закарпатті – від +1 до +6 градусів. Удень буде дещо тепліше – у більшості областей стовпчики термометрів підіймуться до +5…+14 градусів.

Згідно з її прогнозами, 17 березня очікується прихід атмосферних фронтів з північного заходу, що може призвести до опадів у неділю та наступний понеділок у західних, північних та центральних областях.

Раніше ми писали, де в Україні різко зміниться погода.

  • Вас може зацікавити:

В Україні найближчим часом пройдуть снігопади: яким регіонам "пощастить"

Із зимою ще не прощаємося: кліматологиня розповіла, якою буде весна

Засипле снігом і заллє дощами: в Україну йде затяжна негода, карти