RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Землю накриє магнітна буря червоного рівня: коли небезпечні дати

Магнітні бурі вже найближчими днями накриють планету та будуть затяжними. 20-21 березня варто очікувати на потужний вплив геомагнітних штормів.

Інформація про це вказана не ресурсі Meteoagent.

Читайте також: Календар магнітних бур: чого очікувати у наступні три тижні

Відповідно до даних, що вказані на інфографіці, магнітні бурі червоного рівня варто очікувати 20 та 20 березня. В ці дні К-індекс сягне рівня 5.

Магнітні бурі та вимірювання потужності впливу

Магнітна буря — це період значного збурення земного магнітного поля, яке зазвичай викликане сонячним вітром, особливо його високоенергетичними частками, що викидаються під час сонячних спалахів або виходять із корональних дірок на Сонці.

Ці частки, взаємодіючи з магнітосферою Землі, можуть викликати різноманітні ефекти, від коливань магнітного поля до геомагнітних штормів, які можуть впливати на супутниковий зв'язок, навігаційні системи, електроенергетичні мережі, а також спричиняти полярні сяйва в небі вищих широтах.

Магнітні бурі класифікують залежно від їхньої інтенсивності та впливу, що визначається К-індексами. Коливання в діапазоні від К-індексу 1 до К-індексу 4 є мінорними і зазвичай залишаються непомітними.

Проте бурі, які перевищують К-індекс 5, відносять до тієї категорії, що несе високий рівень загрози. Вони мають потенціал негативно впливати на здоров'я людей. Тому до цього краще готуватись ретельніше.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як підготуватися до магнітної бурі.

  • Вас також може зацікавити:

Україну заллє дощами і засипле снігом

Наближається коридор затемнень: чим небезпечний період і як уникнути ударів долі

Землю накрила майже 7-бальна магнітна буря: скільки триватиме "шторм"