RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Насувається магнітна буря червоного рівня: як підготуватися до сонячного удару

Сильні магнітні бурі накрили землю наприкінці лютого, а уже в перших числах березня варто чекати на нове потужне збурення магнітного поля нашої планети.

Про це йдеться на сайті Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США.

Згідно з інформацією, одна із десяти магнітних бур, що очікуються першого весняного місяця, розпочалася 3 березня, а вже 4-го березня її активність з К-індексом підвищиться до позначки 7, що є червоним індикатором. Настільки потужна магнітна буря здатна впливати на самопочуття людей.

Згідно з прогнозом, до 5-6 березня геомагнітна активність дещо знизиться.

Читайте також: Північне сяйво над Україною: користувачі соцмереж поділилися вражаючими фото

Як зменшити вплив магнітних бур

Під час періодів збурення магнітного поля Землі рекомендується збільшити фізичні навантаження та активність. Крім того, важливо обмежити вживання шкідливої їжі, особливо смаженої, гострої, солоної або солодкої.

Окрім цього, не рекомендується вживати каву, алкоголь та енергетичні напої. Натомість раціон необхідно збагачувати фруктами, овочами, зеленню та рибою. Також важливо випивати не менше 1,5 літра води щоденно.

Також необхідно частіше провітрювати приміщення та більше часу проводити на свіжому повітрі. Крім того, необхідно уникати стресових ситуацій та конфліктів.

У дні магнітних бур важливо забезпечити собі достатню кількість сну - не менше семи годин. Встановлення регулярного режиму сну, коли людина лягає спати й прокидається в один і той же час, також може бути корисним для підтримки здоров'я.

Раніше ми публікували фото Супермісяця з різних куточків світу.

  • Вас також може зацікавити:

Криваве полярне сяйво над Україною: вчений пояснив причину рідкісного явища

Кривава "Аврора": фото північного сяйва з різних куточків України

Астрономів вразила зелена комета, яку не бачили з часів кам'яного віку