RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Графіки відключення світла: де зараз діють обмеження

Внаслідок масованих ракетних ударів та влучань російських дронів у п'ятницю 22 березня в чотирьох регіонах України діють аварійні відключення енергопостачання.

Про це інформує "Укренерго".

Читайте: Росія повертається до старої тактики: генерал оцінив масований ракетний удар по Україні

Згідно з повідомленням, наразі аварійні відключення діють в Харківській, Одеській, Хмельницькій та Дніпропетровській областях.

"Відновлення живлення може зайняти деякий час. Ремонтні бригади "Укренерго" та обленерго роблять все можливе, щоб якнайшвидше заживити всіх споживачів", - йдеться у повідомленні.

Тим часом до кінця дня планують відновити енергопостачання 96% Хмельницького. У решти 4% - діятимуть графіки відключення, повідомив міський голова Олександр Симчишин.

За його словами, критична інфраструктура наразі уся заживлена, але в Південно-Західному мікрорайоні буде застосована погодинна подача електроенергії. "Очевидно, що там доведеться застосовувати подачу електроенергії за графіками, тому, що не вдасться повністю все відновити", - сказав мер Хмельницького. Й наскільки довго це триватиме, поки що сказати неможливо.

Також Симчишин розповів, що у місті поки що утримаються від запуску тролейбусів, щоб не дати додаткове навантаження на тяглові підстанції. Увечері у час пік частина тролейбусів вийде на маршрут, але поки що на маршрутах працюють автобуси.

Тим часом у Донецькій та Сумській областях вже скасували екстрені відключення та відновили енергозабезпечення абонентам.

Нагадаємо, що в Харкові та області не працюють світлофори, метро та тролейбуси.

Читайте також:

Росія вдарила ракетою по ДніпроГЕС: фото, відео і важливі подробиці

Через ракетні удари в Україні перебої зі світлом: ЗАЕС на межі блекауту

Через ракетну атаку затримуються поїзди: "Укрзалізниця" опублікувала список