RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

США розробляють новий танк Abrams, БМП Bredley та наземні дрони: що про них відомо

В рамках програми Next Generation Combat Vehicles, армія США робить масштабні зусилля щодо модернізації свого бронетанкового парку.

Концептуальні проекти нових зразків техніки з детальними характеристиками були представлені у презентації на конференції Industry Day 2024.

XM30: Заміна M2 Bradley

Очікується, що нова бойова машина піхоти XM30 надійде на озброєння вже 2029 року. Ключова особливість XM30 полягає в оснащенні її 50-мм автоматичною гарматою, що є значним стрибком у порівнянні з 25-мм знаряддям M2 Bradley.

Водночас вага XM30 значно збільшиться, досягнувши 47-55 тонн. Це відповідає масі основних бойових танків, що відображає зростаючі вимоги до захисту та вогневої потужності для машин піхоти.

Гібридна силова установка дозволить XM30 живити численні енергоємні системи та перспективні компоненти.

Читайте також: Україна отримає від Британії допомогу на $75 млн: що увійшло до нового пакету

M1E3 Abrams: Гібридна потужність

Нова версія M1 Abrams, M1E3 також отримає гібридну силову установку. Вона підвищить енергоефективність танка та забезпечить достатнє харчування для сучасних та майбутніх систем.

Головним нововведенням M1E3 стане автомат, який звільнить місце у вежі та підвищить вогневу скорострільність. Також очікується встановлення більш потужного двигуна та покращеної системи керування вогнем.

Перспективні системи

Крім XM30 та M1E3, армія США розробляє й інші перспективні системи бронетехніки:

  • M-10 Booker: Легкий танк, озброєний гарматою 105-мм. Він призначений для розвідки та вогневої підтримки у міських та прибережних умовах.
  • Наземні бойові дрони: Автономні системи, здатні виконувати розвідувальні та ударні місії. Вони можуть підвищити ситуаційну обізнаність та збільшити вогневу міць без ризику для екіпажів.

Модернізація бронетанкового парку США спрямована на підвищення вогневої потужності, захисту та технологічності. Ці нові системи покликані забезпечити вирішальну перевагу на полі бою у наступних десятиліттях.

Раніше ми повідомляли про те, що Україна отримала від Канади 2 млрд канадських доларів.

  • Вас також може зацікавити:

Чеська ініціатива: перша партія з 800 тисяч снарядів вже в Україні

Україна отримала перший великий транш від ЄС

Вперше в історії: Україна отримає військову допомогу від частково визнаної країни