RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Кому війна, а кому… Волонтер розповів, як шахраї зробили "бізнес" на FPV-дронах

У ході повномасштабної війни в Україні, шахраї стали особливо активними та використовують різні незаконні схеми для наживи - волонтер Геннадій Міщевський розповів про цю проблему у сфері виготовлення FPV-дронів.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Однією з найпоширеніших шахрайських схем є продаж неякісних деталей для дронів, через що зібрані безпілотники не можуть нормально функціонувати або зовсім не злітають.

Інша схема полягає у продажу вже зібраних і готових до роботи дронів на онлайн-майданчиках. Як пояснив Геннадій, несумлінні люди збирають дрони за публічно доступними інструкціями.

Читайте також: Працювали під виглядом ТЦК: у Києві затримали банду шахраїв, фото та відео

"Не дуже сумлінні люди за схемами збирають дрони. І це не біда, відео є у публічному доступі. Найбільша проблема в тому, що вони відправляють ці дрони на обльоти", – каже Геннадій.

Геннадій пояснив, що має можливість перевірити зібрані дрони в польоті, оскільки він має відповідний дозвіл. Але не всі мають таку можливість, оскільки польоти безпілотників у цивільній зоні заборонені. Тому деякі люди відправляють неперевірені дрони.

У деяких підрозділах несправні дрони просто лежать, бо військові не знають, що з ними робити. Ця проблема ускладнюється недоліком кваліфікації у деяких збирачів та відсутністю необхідного обладнання та запчастин у деяких підрозділах.

"Один із підрозділів, яким я відправляю більшість дронів, у них є можливість це робити, є всі інструменти і навіть запчастини. Навіть якби мій неробочий дрон до них потрапив, вони могли б поміняти деталь. Але таке далеко не скрізь. Є підрозділи, де ці дрони просто лежать, бо вони не знають, що з ними робити", – наголосив Геннадій.

На завершення він зазначив, що волонтери та військові повинні проявляти пильність при закупівлі такого роду військового обладнання та перевіряти походження і якість дронів, що купуються.

Раніше ми розповідали, як не потрапити у "пастку" під час шопінгу онлайн.

  • Вас також може зацікавити:

Видурили в українців 45 мільйонів на дрони: поліція викрила банду шахраїв-рецидивістів, фото

Шахраї почали торгувати з "чарівним" захистом від ТЦК: фото

"Вакансії" від шахраїв: яку схему "заробітку" на українцях запустили в соцмережах