RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Обіцяють гроші в обмін на брехню: росіяни вигадали новий спосіб шантажу українців

Росіяни вимагають від мешканців окупованих територій брехливих свідоцтв про злочини України, пропонуючи до 100 тисяч рублів.

Про це повідомляє "Спротив"

На тимчасово окупованих територіях України росіяни пропонують місцевим жителям винагороду у розмірі до 100 тисяч рублів за надання неправдивих свідчень про злочини, вчинені українською стороною.

Читайте також: Окупанти вдарили по Красногорівці, є жертви серед цивільних

Згідно з планом окупантів, жителі Маріуполя, Сєвєродонецька, Лисичанська та інших міст східної України, зруйнованих під час російської "визвольної місії", мають заявити про постраждалих від обстрілів з боку України, зокрема дітей.

Ці заяви, за задумом пропагандистів, стануть основою для створення брехливого наративу про злочини ЗСУ, які нібито обстрілювали власні міста. Така цинічна тактика спрямовано формування "альтернативної реальності", у якій відповідальність за руйнації та страждання, заподіяні російськими військами, доручається на інший бік. Окупанти безсовісно обіцяють гроші тим, кого вони самі позбавили коштів на існування.

Центр національного спротиву України наголошує, що спроби Росії переписати історію та сфабрикувати хибні свідчення не увінчаються успіхом. Кожна особа, причетна до поширення кремлівської пропаганди, буде притягнута до відповідальності.

Розкриття правди та притягнення винних до відповідальності є невід'ємними елементами відновлення справедливості та запобігання подібним злодіянням у майбутньому.

Раніше ми писали, що розвідка знищила жирну ціль окупантів у Запорізькій області.

  • Вас також може зацікавити:

У ГУР показали момент знищення "Сергія Котова" дронами Magura: вражаюче відео

"Сергій Котов" пішов на дно: в ГУР оприлюднили нові дані про ліквідацію окупантів

Росіяни в себе вдома: в ГУР прокоментували дії бійців легіону "Свобода Росії"