RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Не прийшов на медогляд – сідай: у Раду внесли новий законопроєкт

В Україні влада планує запровадити покарання у вигляді кримінальної відповідальності за ігнорування проходження медичного огляду.

Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради.

Читайте також: ТЦК починають викликати тих, кому вже 25 років

Йдеться про законопроєкт №10379 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за військові правопорушення".

Документ передбачає, що відмова від проходження медогляду вважатиметься ухиленням від призову та передбачатиме покарання - позбавлення волі до п'яти років.

Парламент планує розглянути відповідний законопроєкт 10-11 квітня.

У разі ухвалення проєкту закону обмежено придатні, особи, яким встановлена інвалідність другої та третьої груп, а також всі чоловіки ризикують отримати покарання у вигляді позбавлення волі на три-п'ять років, якщо відмовляться від медогляду.

Ініціатор законопроєкту - прем'єр Денис Шмигаль.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, в Україні скасували для військовозобов'язаних статус "обмежено придатний", ці зміни стосуються допризовників та військовослужбовців, але не військовозобов'язаних громадян.

  • Вас також може зацікавити:

Бронювання від мобілізації за гроші: що вирішили нардепи

Зеленський підписав закон щодо "обмежено придатних": якими будуть нові правила

Для обмежено придатних ухвалили нові правила проходження ВЛК