RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Росія завдала понад 100 ударів, відбулося 80 бойових зіткнень: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Станом на 6 квітня, 773-й день повномасштабного російського вторгнення, минулої доби відбулося 80 боїв на фронті. Під час атаки "шахедів" по Україні ППО збила 28 дронів окупантів з 32.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Росія знову атаковала вночі Харків "шахедами": фото і дані про загиблих

"Загалом, ворог завдав 14 ракетних та 107 авіаційних ударів, здійснив 137 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали низка багатоповерхівок, інші об’єкти цивільної інфраструктури", - зазначається у повідомленні.

Крім того, вночі українські сили та засоби ППО збили 28 ударних безпілотників типу "Shahed" з 32. Також окупанти під ранок застосували по містах України крилаті ракети різних типів. Дані про їх знищення ще уточнюються.

Водночас протягом минулої доби російських авіаційних ударів зазнали:

  • Костобобрів Чернігівщини;
  • Олександрівка, Попівка, Краснопілля, Новодмитрівка, Свеса, Покровка, Середина-Буда Сумщини;
  • Кругле, Берестове, Куп’янськ Харківщини;
  • Терни, Часів Яр, Залізне, Нью-Йорк, Північне, Бердичі, Уманське, Первомайське, Нетайлове, Новобахмутівка, Очеретине, Яснобродівка, Калинове, Красногорівка, Урожайне, Водяне, Вугледар, Костянтинівка, Новомихайлівка, Катеринівка Донеччини;
  • Роботине Запорізької області.

Під артилерійським вогнем опинилися близько 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Волинському та Поліському напрямках - без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять диверсії для недопущення перекидання ЗСУ на загрозливі для них напрямки та нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону.

На Куп’янському напрямку рашисти не вели наступальних (штурмових) дій.

На Лиманському напрямку Сили оборони України відбили три ворожі атаки в районі Тернів Донеччини, де загарбники намагалися прорвати оборону українських військ.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили понад 16 атак в районах Андріївки, Зеленопілля, Кліщіївки, Нового, Спірного та Іванівського Донеччини, де російська армія, за підтримки авіації, намагалася покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку українські воїни відбили 22 ворожі атаки в районах Бердичів, Уманського, Невельського, Первомайського, Яснобродівки та Семенівки Донеччини, де противник, за підтримки авіації, намагався вибити підрозділи ЗСУ із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати російських бойовиків в районах Красногорівки, Новомихайлівки, Георгіївки та Костянтинівки на Донеччині, де загарбники, за підтримки авіації, 20 разів намагалися прорвати оборону ЗСУ.

На Оріхівському напрямку окупанти, за підтримки авіації, здійснили невдалу спробу атакувати українські позиції в районі Старомайорського Донеччини.

На Херсонському напрямку рашисти не відмовляються від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Вони здійснили 16 безуспішних атак позицій ЗСУ.

У свою чергу, українські захисники продовжують активними діями завдавати окупантам втрат в живій силі та техніці, виснажують їх вздовж всієї лінії бойового зіткнення. Зокрема, минулої доби українська авіація завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу та одному ЗРК загарбників.

"Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 засобах протиповітряної оборони, 5 артилерійських засобах, 1 пункту управління, 1 пункту управління БпЛА, 3 районах зосередження озброєння та військової техніки та 1 іншому важливому об’єкту ворога", - повідомили у Генштабі ЗСУ.

Нагадаємо, 5 квітня Росія знову вдарила по Запоріжжю, жертв стало більше.

  • Вас може зацікавити:

У Харкові і Запоріжжі пролунали вибухи: окупанти застосували КАБи

Чи зайшли росіяни до Часового Яру: у ЗСУ зробили заяву

Щоразу зустрічав з прапором України: пілоти ЗСУ зробили сюрприз хлопчику з прифронтової території. Відео