RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

СБУ переслідувала журналіста через ТЦК: з’явилась реакція Міноборони

Міністерство оборони України відреагувало на скандал з працівниками ТЦК, які намагалися вручити повістку журналісту-автору розслідування про очільника кіберрозвідки СБУ.

Відповідний коментар пресслужба надала медіа "РБК-Україна".

Як напередодні повідомляло медіа "Слідство.Інфо", працівники Солом'янського РТЦК Києва в одному з торгових центрів намагалися вручити повістку журналісту Євгенію Шульгату, який раніше підготував розслідування про начальника кіберрозвідки СБУ Іллі Вітюка. Колеги стверджували, що вказівку вручити повістку дав чоловік у цивільній формі, який сам працює у Службі безпеки.

Читайте також: Суд дав "смішний" штраф посадовиці Львівського ТЦК, яка підробила документи 17 ухилянтів

Міністерство оборони називає неприпустимими випадки будь-якого тиску на представників медіа. Наразі профільне відомство разом з Генеральним штабом та керівництвом СБУ розбирається у цій ситуації. За підсумками перевірки пообіцяли додатково доповісти.

"Журналістська робота - це одна з основ будь-якого демократичного суспільства. Водночас захист України від ворога - обовʼязок кожного військовозобов’язаного. Це честь, а не інструмент маніпуляцій", - йдеться у коментарі Міноборони.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, на Хмельниччині напали на авто ТЦК.

Вас може зацікавити:

Із вадами зору записали у снайпери: військовий і журналіст про недоліки призову

Депутат-військовий допоміг втекти з України 70 ухилянтам

Після скандалу з поцілунками начальник ТЦК з Рівненщини написав рапорт на звільнення