RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Можна легко зіпсувати покриття: як правильно мити скляну плиту

Кухонні плити зі скла набувають популярності серед господинь, однак є певні правила, невиконання яких може зіпсувати вашу плиту або зменшити термін її експлуатації. Так, експерти не радять використовувати велику кількість води і шкідливі миючі засоби.

Про те, як правильно мити плиту, аби подовжити термін її використання, розповів Mirror Джон Каттс.

Читайте також: Допоможуть позбутися пилу вдома: 5 корисних порад з прибирання

Беручись, здавалось б, за таку рутинну справу, як прибирання варильної поверхні плити, вам потрібно бути більш обережними та виконувати роботу з усвідомленням можливих наслідків. що використання абразивних губок, занадто великої кількості води та неправильне витирання – одні з головних, але далеко не єдиних, помилок новачків на кухні.

"Є кілька поширених помилок, яких багато хто з нас робить, коли справа доходить до чищення скляних плит і поверхонь. Використання засобу для миття скла може здатися очевидним і швидким рішенням, але агресивні хімічні речовини в цьому продукті насправді можуть завдати поверхні більше шкоди, ніж користі, - зазначає Каттс. - Також слід уникати абразивних губок, замість цього ви повинні використовувати тканину з мікрофібри, щоб чистити м’якими круговими рухами".

Відомий факт, що значна частина засобів для миття вікон і скла містять в своєму складі аміак, який досить ефективно видаляє застарілий бруд та плями, але через якийсь проміжок часу може нанести значної шкоди робочій поверхні.

Не варто забувати й те, що при нагріванні хімічні речовини випаровуються та поширюються у повітряному середовищі приміщення. При контакті людини з цими речовинами є великий ризик отримати хімічні опіки слизистої горла та носа, очей і дихальних шляхів. Також можливі алергічні реакції на шкірі, враження легень, а при особливо великій кількості компонентів хімічних засобів, які вдихнула людина, навіть ймовірний летальний випадок.

Натомість Каттс рекомендує більш безпечну альтернативу - білий оцет. Фахівець стверджує, що видалення бруду, жирів різної складності та інших стійких плям з варильної поверхні не буде проблемою, адже оцтова кислота вже давно зарекомендувала себе, як надійний помічник на кухні не тільки в якості приправи до страв.

Але більшість господинь мають оманливу думку не тільки щодо способу очищення скляної поверхні, а й щодо її витирання. Задля запобігання утворення подряпин та слідів, плиту необхідно витирати плавними круговими рухами. Також не варто вдаватись до зішкрябування бруду ножем та не використовувати велику кількість води.

“Під час чищення варильної панелі використовуйте суху тканину з мікроволокна, щоб спочатку витерти пил, бруд і крихти, щоб мати можливість належним чином очистити скло”, - порадив експерт наостанок.

Раніше ми розповідали про секрети француженок для підтримки чистоти в будинку

  • Вас може зацікавити:

Допоможе звичайна сода: як приготувати натуральний освіжувач повітря

Де краще розмістити мікрохвильовку на кухні: важливі правила

Секрети весняного прибирання: для чого господині використовують перекис водню