RU  UA

"У нас немає іншого варіанту": військовий експерт про нові удари по російських аеродромах та НПЗ

В умовах нестачі систем ППО Україна не має іншого варіанту, як знищувати на аеродромах російські літаки та НПЗ.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, співробітник СБУ в 2004-2015 роках Іван Ступак.

Читайте також: Удар по Морозовську: напередодні на аеродромі помітили десятки військових літаків

"Удари по російських аеродромах цієї ночі показали, що в нас за умов нестачі систем ППО просто немає іншого варіанту, як знищувати російські бомбардувальники в пунктах базування". Ми ж бачимо, як Харків просто знищуватиметься за допомогою авіаційних бомб. Тут абсолютно логічне та очікуване рішення - бити по аеродромах", - сказав Ступак.

За його словами, Сили оборони продовжують знищувати військовий потенціал росіян, у тому числі використовуючи інформацію, яку відносно просто здобути.

"Удари по російських НПЗ були приблизно за таким алгоритмом, який проти нас застосували росіяни, коли вони у 2022-2023 роках били по нашій енергетичній системі. Там питання було не в якихось глибоких розвідувальних даних, які росіяни прагнули отримати, а вони просто покликали фахівців-енергетиків, які дістали старі радянські карти і фактично виступили в ролі навідників, показавши, де саме є слабкі місця в нашій енергетиці, удари по яким можуть завдати максимальної шкоди. Аналогічно Сили оборони України підключили фахівців з нафтопереробки, які їм розповіли, що не треба бити по окремим цистернам, які відносно швидко можна відновити або замінити, потрібно бити по критичним виробничим потужностям. Вони намітили кілька точок для удару, в результаті яких постраждали виробничі потужності, більша частина з яких працює на західних підсанкційних комплектуючих, які в китайських магазинах не купити. Цими ударами по НПЗ ми показали, що є ігри, в які можна грати вдвох” - зазначив Ступак.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що партизани пошкодили двигуни російських літаків в Криму.

  • Вас також може зацікавити:

Українські дрони над Татарстаном: куди прилетить наступна "пташка"

Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

Україна б'є по російських НПЗ дронами зі штучним інтелектом