RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Важливе випробування для випускників: все, що треба знати про НМТ у 2024 році

Попри масштабну війну, українські школярі продовжують вдосконалювати свої знання та складати випускні іспити. Цього року формат іспиту дещо зміниться, а також збільшиться кількість обов’язкових предметів.

Про це написали на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Читайте також: Поради абітурієнтам: що робити, якщо завалили НМТ

ЗНО в Україні

ЗНО скасували через повномасштабне вторгнення.

Цей формат передбачає, що кожному предмету призначається дата іспиту, що було б неможливо організувати під час війни. Тому замість ЗНО було введено кілька іспитів, які проводяться в один день. Також ДПА не буде відбуватися в 9-х класів.

НМТ цього року

НМТ 2024 проводитиме в новому форматі. Наприклад, збільшиться кількість предметів: історія України стане обов'язковим предметом для вступу до ВНЗ.

Таким чином, у НМТ 2024 сумарно буде 4 предмети: 3 обов'язкових і 1 на вибір. Обов'язковими предметами будуть українська мова (без літератури), математика та історія України. Четвертий предмет - на вибір учня: українська література, іноземна мова (англійська, німецька, французька, іспанська), біологія, географія, фізика або хімія.

Скільки триватиме НМТ 2024

Сумарно НМТ 2024 триватиме 240 хвилин: планується два блоки по 120 хвилин, між якими буде перерва. На кожен предмет виділяється по 60 хвилин.

Повітряна тривога

Якщо повітряна тривога виникає під час НМТ, процес перевірки буде перервано. Випускників просять залишатися на місці до закінчення попередження та продовжити іспит після зняття попередження. Якщо тривога триває понад 2,5 години, іспит може бути перенесений на додаткову сесію.

Якщо ви не можете взяти участь у мультитесті через повітряну тривогу, це буде вважатися поважною причиною. Таким абітурієнтам необхідно зареєструватися на додаткові сесії.

Раніше "Апостроф" писав про найбільш популярний предмет НМТ на вибір.

  • Вас може зацікавити:

В Україні реформують систему освіти: чи можна учням самим обрати старшу школу

Де дітям з України отримати безкоштовну шкільну освіту у Польщі: адреси шкіл

В Україні реформуватимуть військові кафедри: що має змінитися