RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

За добу сталося понад 80 бойових зіткнень: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

На фронті зберігається напружена ситуація – лише за минулу добу на фронті відбулося 84 бойових зіткнення. Активні бої точаться на Авдіївському, а також Бахмутському напрямках.

Про це інформує Генштаб ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Чи захоплять росіяни Часів Яр до 9 травня: командир НГУ дав чітку відповідь

Крім того, ворог завдав 1 ракетного та 47 авіаційних ударів, а також 97 обстрілів з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах – під ворожим вогнем опинилися понад 120 населених пунктів.

Що стосовно масованої атаки – Генштаб зауважує наступне: "Вночі російські окупанти вчергове атакували Україну, завдавши масованого ракетного удару. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення".

Зауважується, що руйнувань та пошкоджень зазнали низка багатоповерхівок та інші об’єкти цивільної та енергетичної інфраструктури: "Детальна інформація уточнюється".

Ситуація на фронті

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону. Силами оборони недопущено проникнення ДРГ противника в районі населеного пункту Пальна Харківської області.

На Куп’янському напрямку відбито 16 атак в районах населених пунктів Синьківка, Піщане, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку Силами оборони відбито 3 атаки в районах населених пунктів Невське Луганської області та Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку відбито 17 атак в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Виїмка, Спірне, Роздолівка, Іванівське, Новий та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку відбито 27 атак в районах населених пунктів Олександропіль, Новоолександрівка, Прогрес, Євгенівка, Новоселівка Перша, Уманське, Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Костянтинівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 11 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 6 разів атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області; Роботиного та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, здійснив 3 безуспішні атаки на позиції наших військ.

За день авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ також завдали ударів по росіянах – зокрема уразили самохідний міномет 2С4 "Тюльпан", пункт управління, 1 склад ПММ та 5 районів зосередження особового складу противника.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Росія завдала масованого удару по Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Російські війська тиснуть на Сили оборони: оновлені карти боїв

Захід недоозброїв Україну: яких помилок припустились країни НАТО

Ворог посилив атаки і штурми, в районі Авдіївки пекельні бої: зведення Генштабу і карти боїв