RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Загарбники тиснуть на Донеччині: що кажуть у Генштабі ЗСУ про ситуацію на "нулі"

Сили оборони продовжують стримувати натиск ворога – протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень, активні бої точилися на Авдіївському, Бахмутському та Оріхівському напрямках.

Про це інформує Генеральний штаб ЗСУ на Facebook.

Читайте також: ЗСУ трощать танки Росії під Авдіївкою, ворог готує наступ на Часів Яр: нові карти боїв ISW

За день, 9 травня, ворог провів 6 ракетних та 80 авіаційних ударів, а також 127 обстрілів з РСЗВ – під вогнем опинилися позиції українських військових та понад 120 населених пунктів.

Крім того, вночі окупанти застосували по Україні безпілотники типу "Shahed" – всього запустили 10 БпЛА. Генштаб зауважує на успішній роботі ППО: "Силами та засобами протиповітряної оборони України всі ударні БпЛА було знищено".

Ситуація на фронті

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп’янському напрямку відбито 13 атак в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку Силами оборони відбито 4 атаки в районах населених пунктів Новосадове, Торське Донецької області; Серебрянське лісництво Луганської області.

На Бахмутському напрямку відбито 21 атаку в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Новий, Роздолівка, Іванівське, Ступочки, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку відбито 28 атак в районах населених пунктів Калинове, Новоолександрівка, Сокіл, Новоселівка Перша, Уманське, Яснобродівка, Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Костянтинівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де ворог 7 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 19 разів атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, 2 рази безуспішно атакував позиції наших військ.

Українські війська продовжують завдавати росіянам втрат – авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів:

  • по 1 радіолокаційній станції,
  • 2 складах боєприпасів,
  • 1 засобу протиповітряної оборони,
  • 17 районах зосередження особового складу противника.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про наслідки нічної атаки Росії.

  • Вас також може зацікавити:

Росія кидає "гарматне м'ясо" на всіх напрямках: нові карти бойових дій в Україні

Російські штурмовики прорвались у Красногорівку: ворога блоковано

Росія продовжує "м'ясні штурми" на Донбасі: свіжі карти боїв