RU  UA

У росіян величезні втрати, а у ЗСУ проблемі зі Starlink: яка зараз ситуація на передовій

На різних ділянках фронту росіяни намагаються діяти активно, проте мають великі втрати – біля кордону противник накопичує підрозділи, але сил для прориву не вистачить. В ЗСУ також є певні виклики, зокрема зі Starlink.

Про ситуацію на фронті, великі втрати росіян та виклики ЗСУ розповіли в етері Апостроф TV командир екіпажу БПЛА "Кара Небесна" четвертої бригади оперативного призначення "Рубіж" Нацгвардії Андрій Отченаш та речник ДПСУ Андрій Демченко

Читайте також: Чи достатньо у Росії сил для наступу: прикордонники оцінили ситуацію на Сумщині

Він зауважив, що ситуація біля Лиману залишається стабільною, хоч ворог і проводить спроби штурмів:

"Все стабільно. Ворог намагався штурмувати, але безуспішно. Взято 20 полонених, знищено близько 100 росіян".

Отченаш вказав, що противник зараз активно дії на всіх напрямках фронту, зокрема біля Тернів: "Терни - дуже важлива для них ділянка". Він вказує, що ворог намагається рухатися до річки, проте безрезультатно, лише має втрати: "Співвідношення їхніх досягнень і втрат живої сили і техніки абсолютно неспівмірні".

Ворог продовжує використовувати своїх військових, за словами командира екіпажу БПЛА, "...як м’ясо":

"Полонені, яких ми взяли в полон, мобілізовані в березні і не проходили ніякої підготовки".

Попри великі втрати з боку противника в українському війську також є деякі виклики, зокрема що стосується зв’язку Starlink.

"Останнім часом виникають проблеми зі зв’язком Старлінк. Причина невідома. Можна припустити, що росіяни знайшли якийсь засіб РЕБ, який придушує сигнал", – припускає Отченаш.

Про ситуацію на фронті також розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко – він наголосив, що біля Харківської та Сумської областей противник тримає свої підрозділи, проте сил на ймовірний прорив оборони ворогові не вистачить.

"Відбуваються певні перегрупування. На даний момент наявних сил недостатньо для просування вглиб нашої території", – говорить Демченко.

Разом з цим він зауважив, що Білорусь проводить навчання на кордоні з Україною, але в цьому плані ситуація також контрольована – ведеться додаткове укріплення кордону.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, де росіяни готують новий наступ.

  • Вас також може зацікавити:

Бліцкриг на Харківщині провалився: чого чекати від Путіна та Лукашенка

Наступ ворога на Харківщині: які переваги мають ЗСУ в порівнянні з 2022 роком

Сили оборони просунулися на Харківщині, росіяни – на Донеччині і Луганщині: звіт і карти ISW