RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

На Харківщині ЗСУ змушують росіян переходити до оборони: свіжі карти боїв

Росіяни незначно просунулися у Харківській області, проте Сили оборони змушують окупантів переходити до тактичної оборони.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни.

Читайте також: Бліцкриг на Харківщині провалився: чого чекати від Путіна та Лукашенка

Харківська область

Аналітики провідомляються, що російські війська у Харківській області нещодавно незначно просунулися поблизу Липців та в межах південно-східного Глибокого. Росіяни накопичують особовий склад поблизу Глибокого, використовуючи легку техніку, щоб підвести піхоту впритул до лінії фронту.

В той же час підрозділи російської 18-ї мотострілецької дивізії перейшли до дій активної оборони на лінії Глибоке - Лук'янці. Аналітики вважають, що, ймовірно, ЗСУ, притупили темпи просування росіян, і змусили перейти до тактичної оборони.

Окупанти також вели штурм у напрямку Зелене, розташановане на схід від Липців. Окрім того, росіяни просунулися поблизу Вовчанська.

Луганська область

Окупанти просунулися поблизу Кремінної та на схід від Торського. Також російські "воєнкори" стверджували, що росіяни просунулися поблизу Берестового і на схід від Андріївки.

В той же час ЗСУ відбили російські штурми в районі Синьківки, поблизу Петропавлівки, біля Степової Новоселівки, біля Новоєгорівки, Дружелюбівки, Невського, коло Тернів і Торського, в районі Серебрянського лісу та поблизу Білогорівки.

Донецька область

Росіяни мали незначний успіх на схід і південний схід від Часового Яру та просунулися на південь від Іванівського та в межах мікрорайону Каналу у східній частині Часового Яру.

Начебто частини російської 98-ї повітряно-десантної дивізії створили нові плацдарми на південній та східній околицях Нового мікрорайону у Часовому Ярі.

Також стверджується, що війська РФ нещодавно просунулися на північний захід від Авдіївки та в районі адмінкордону Донецької та Запорізької областей.

Південь

Аналітики Інституту повідомляють про позиційні бої на заході Запорізької області. В той же час підтверджених змін лінії фронту не було. Окупанти продовжували наступати поблизу Роботиного, Вербового, Малих Щербаків та Малої Токмачки.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які переваги мають ЗСУ в порівнянні з 2022 роком на Харківському напрямку.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни атакували майже на всіх напрямках фронту: зведення Генштабу і карти боїв

Тікали з окупованої території з білим прапором: морпіхи показали відео порятунку жителів Вовчанська

Питання в грошах: що робитимуть в Україні французькі інструктори