RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Покупка в один клік: шахраї запустили в Україні схему "легкого заробітку"

Шахраї розсилають повідомлення через популярні месенджери, де пропонують легкі гроші. Схема нібито передбачає купівлю продуктів на відомих торгових майданчиках і перепродаж.

Про це розповіли на Facebook-сторінці Поліції Херсонської області.

Читайте також: Навіщо Нацбанк обмежує перекази з картки на картку і чи вдарить це по волонетрах

"Схема полягає в нібито популяризації товарів на відомому маркетплейсі шляхом їх купівлі та подальшого продажу на вже підконтрольному аферистам сайті. Люди, які погодилися на таку "роботу", отримували завдання від аферистів, за виконання яких зловмисники обіцяли платити гроші", - йдеться в повідомленні поліції.

На першому етапі громадяни могли отримувати невеликі платежі на банківські картки в обмін на подальшу участь у системі. Однак, щоб продовжувати свою діяльність, шахраї повинні були зареєструватися на підконтрольному зловмисникам веб-сайті та виконувати вказівки "адміністратора" щодо купівлі та продажу товарів.

Щоб придбати продукцію, жертвам необхідно було поповнити особисті рахунки та перерахувати гроші на банківську картку особи, вказаної шахраєм.

Зловмисники просили громадян повторно перерахувати кошти на підконтрольні банківські картки для зняття грошей. Цей алгоритм діяв до тих пір, поки жертви не розуміли, що мають справу з шахраєм.

"Навіть якщо ви вже обізнані про таку «схему», не слід намагатися отримати гроші від зловмисників навіть на перших етапах – будь-яке спілкування з ними це ризик втратити свої заощадження", - коментують поліцейські.

Раніше "Апостроф" писав про нову схему шахраїв, яка допомогає красти гроші громадян.

  • Вас може зацікавити:

Обережно, шахраї: українців заманюють подарунками до Дня захисту дітей

Українцям готують підвищення податків: скільки доведеться платити

Побудувати було б дешевше: у Луцьку за шалені гроші вирішили відремонтувати кінотеатр