RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Зеленська розповіла про зйомку для Vogue, яка викликала скандал і запустила флешмоб

Олена Зеленська пояснила, чому погодилася на фотосесію для американського глянцю Vogue, яка стала причиною скандалу через "чоловічу" позу.

Про це розповіла Олена Зеленська в інтерв'ю латиноамериканським ЗМІ на YouTube-каналі Офісу Президента України.

Читайте також: Зеленський зустрінеться з Байденом: в Білому домі назвали дати

У 2022 році Першу леді звинуватили у "гламуризації війни", в цей час вона задоволена, що про зйомку досі пам'ятають, тому вона робить висновок, що рішення погодитися було правильним.

"Це така давня історія. Але те, що ви зараз її пам’ятаєте, свідчить про те, що був широкий розголос, і це важливо. По-перше, коли до тебе звертається редакція журналу Vogue звертається до тебе із запитом на інтерв'ю і коли тобі кажуть, що до Києва приїде Енні Лейбовіц, щоб тебе знімати, потрібно мати дуже потужні причини, щоб відмовити. Це не просто фотограф, це легенда", – пояснила Зеленська особисту причину згоди на фотосесію.

Зйомка змогла привернути до України велику увагу зі всього світу після початку широкомасштабного вторгнення РФ.

"По-друге, в той момент, це були перші місяці війни, нам потрібно було використовувати будь-яку можливість широко говорити про те, що ми переживаємо, адже ми розуміємо, що світ живе своїм життям, люди продовжують займатися своїми справами й війна десь далеко в України", - зазначає Олена Зеленська.

Перша леді зазначила, що говорити про війну будь-якими методами – це правильно.

Також під час інтерв'ю було згадано і критику суспільства щодо її "чоловічої" пози для обкладинки. На фото перша леді сиділа на сходах, вільно розставивши ноги. Вона сказала, що дуже рада підтримці, яку вона отримала від людей, особливо флешмобу, що Енн Лейбовіц розпочала в Instagram. Він охопив увесь світ.

"Були закиди за те, в якій позі я сиджу на сходах. Але це викликало хвилю підтримки і був потужний флешмоб, коли в такій самій позі фотографувалися і жінки, і чоловіки. Це було дуже приємно. У мене були думки про те, який вигляд це матиме, але я ризикнула і зараз впевнена, що це було правильно", – розповіла Зеленська.

Раніше "Апостроф" писав про те, що Олена Зеленська у чорній одежі вшанувала пам'ять дітей, які загинули внаслідок війни.

  • Вас може зацікавити:

Спалені книги пахнуть горем: перша леді України розповіла, що придбала на "Книжковому Арсеналі"

Саміт миру має провали: союзники повністю підтримують 3 з 10 "пунктів Зеленського"

Ніколи не роздмухували вогонь: Китай відреагував на закиди Зеленського