RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

Мережу сколихнуло відео втечі українки з окупації: у Силах оборони розповіли подробиці

На Херсонщині жінка пішки втекла з окупованих Олешок - вона перейшла зруйнований Антонівський міст, а дістатися до безпечного місця їй допоміг оператор дрона за допомогою самого безпілотника.

Відео опублікували в одному з місцевих Telegram-каналів.

Зазначається, що подія сталася у вівторок, 11 червня. Жінку, що переходила Антонівський міст помітив оператор українського дрона. На камеру українська показала паспорт, після чого за допомогою безпілотника їй вдалося безпечно дістатися до позицій українських військових на лівому березі Херсонщини. Далі бійці ЗСУ переправили подорожню на підконтрольну Україні територію.

За словами військового з позивним "Макс", жінка є громадянкою України, яка на початку війни виїхала до РФ, кілька разів переїжджала та все ж вирішила повернутися додому. Її шлях не був простим: з російського Бєлгорода жінка дісталась Джанкоя, потім попрямувала до Скадовська та Раденська. З Раденська до Олешок її підвезли російські військові. Переночувавши в Олешках, вона пішки дійшла до Антонівського мосту.

Читайте також: 98-річна бабуся пішки пройшла 10 км, щоб вийти з окупованого Очеретиного. Відео

“Це була жінка, 73-го року народження, вона прямувала в сторону правого берега. Вона йшла, пройшла весь шлях, ніхто її не виходив затримувати, оскільки це було небезпечно. Коли вона почула, що її супроводжує дрон, вона дістала свій паспорт громадянина України і показала на камеру, що вона українка і хоче додому. Дрон почав супроводжувати в напрямку, де є укриття, де нічого не загрожувало її здоров'ю і життю. Хлопці вибігли, забрали її в укриття і чекали подальших команд на евакуацію цієї жінки”, - розповів боєць.

Сама ж жінка розповіла, що не знала про те, що Антонівський міст зруйновано, саме тому так впевнено йшла до нього. При цьому, за її словами, перешкод на шляху від Олешок до мосту з боку російських військових не було.

Загалом, за словами військових, операція з евакуації жінки тривала приблизно шість годин і була небезпечною як для неї, так і для бійців Сил оборони, оскільки ворог міг завдати удару у будь-який момент.

Користувачі мережі на такий "порятунок" відреагували не дуже позитивно. Дехто стверджує, що жінка є колаборанткою або шпигункою, оскільки відносно легко вона подолала шлях та ще й російські військові жінку підвозили. Хтось запитує, як можна було не знати про руйнацію Антонівського мосту, адже про це знає весь світ? Українці вбачають багато дивних речей у такій ситуації, а тому ставляться недовірливо.

Раніше ми писали, що Росія вгатила по селу на Херсонщині.

  • Вас може зацікавити:

Є великий ризик антиукраїнської провокації у Херсоні: пропаганда РФ запустила фейк

У Київській області масштабна пожежа після атаки "шахедів": відео

Росіяни влучили у житловий будинок та магазин у центрі Херсона: відео