RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Шабуніна хочуть посадити до в'язниці: реакція антикорупціонера

Очільнику Центру протидії корупції Віталію Шабуніну правоохоронці готують підозру.

Про це повідомили в правоохоронних органах, передає "Інтерфакс-Україна".

Читайте також: Витік даних з НАБУ: домисли щодо Углави можуть посварити Україну з партнерами - експерт

Як стверджує джерело, антикорупціонеру закидають систематичну неявку на військову службу та протиправне використання авто, придбане волонтерами на потреби армії.

"Найближчим часом громадському активісту й голові правління ГО "Центр протидії корупції" готують підозру в скоєнні щонайменше двох злочинів", - стверджує джерело.

Навесні Шабунін заявляв, що Державне бюро розслідувань відкрило проти нього два провадження, одне з яких за "ухилення від військової служби", а друге - за "підроблення документів від НАЗК".

Він розповів, що мобілізувався сам в армію на початку війни, показавши фото військового квитка, де вказувалося, що військову присягу було складено 25 лютого 2022 року.

Цього разу теж відреагував на повідомлення у ЗМІ щодо можливої підозри з приводу військової служби. Стверджує, що має повне право на демобілізацію, яким не користується.

"Щойно з "Інтерфаксу" дізнався, що Татаров і Ко спробують мене посадити. За даними медіа, мені готують підозру за неявку на військову службу.
Повторюю для Татарова і ко. Я добровільно мобілізувався в Києві в перші дні широкомасштабного вторгнення (25.02.2022)",
- написав він.

Також прокоментував можливе звинувачення у тому, що не передав у військову частину авто від благодійного фонду, надане особисто йому як військовослужбовцю.

"Шановні діячі з ОП, я і не мав цього робити. Є дві форми передачі авто: для військової частини (авто ставлять на чорні номери) і військовому особисто (лишається на іноземних номерах) (п. 3-3 ст. 15 ЗУ "Про гуманітарну допомогу"). Саме тому ви бачите навколо так багато корчів (в моєму випадку авто – 20 років!) на іноземних номерах", - наголосив Шабунін.

Він зауважив що Офіс президента "доганяє його", можливо за те, що розповідає про те, як ОП Андрія Єрмака "підміняє державу як таку".

"Можливо за те, що Центр протидії корупції системно збиває антидемократичні та корупційні ініціативи влади. Якою б не була причина – вона свідчить про слабкість ОП, а не його силу. Хоча там, мабуть, переконані в протилежному. Татаров, ти країну сплутав… Тієї ж помилки припустились такі близькі тобі Захарченко і Портнов. Нагадую, що останнього (разом з сином призовного віку) ти, Татаров, вже під час широкомасштабного вторгнення випустив з України", - додав він.

Нагадаємо, раніше “Апостроф" також писав, що суд виніс нове рішення щодо арешту ексрозвідника Червінського.

  • Вас також може зацікавити:

Ми маємо бути вдячні Гізо Углаві з НАБУ, а не знищувати його репутацію - ексзаступник генпрокурора

Легко зрозуміти, що це не Углава: екснардеп Береза прокоментував "зливи" в НАБУ

Офіс президента намагається підім'яти під себе НАБУ - політолог