RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

На Одещині затримали підлітків, які підпалювали машини ТЦК

На Одещині поліцейські спіймали двох підлітків, які підпалювали автівки військовослужбовців.

Про це повідомили на сайті Генерального управління НП в Одеській області.

Читайте також: В Рівному затримали агента ФСБ, який готував ракетні удари і шпигував за ЗСУ. Фото

В одному з населених пунктів Роздільнянського району зловмисники облили легкозаймистою рідиною і підпалили мікроавтобус Volkswagen та позашляховик Hyundai Santa-Fe, що належать військовим.

Оперативники встановили, що до злочину причетні двоє місцевих підлітків 16 та 17 років.

"Ми з’ясували, що молодший за віком юнак, шукаючи в інтернеті роботу, отримав пропозицію заробити, здійснюючи підпали автомобілів працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Підліток погодився і залучив до співпраці старшого на рік знайомого. В обов'язки молодиків входило підпалювати транспортні засоби і записувати відео, як вони горять", - зазначив начальник управління карного розшуку ГУНП в Одеській області Ігор Панченко.

Змовившись, хлопці вранці підпалили дві вищезазначені машини. Молодший облив їх бензином і підпалив, а старший знімав усе на відео та відправляв замовнику, після чого отримав гроші на картку та втік до Миколаївської області.

Правоохоронці розшукали злочинців та затримали їх. У них вилучено злочинні кошти та телефони, на яких міститься інформація, що підтверджує їх злочинну діяльність. Молодиків будуть судити згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Молодикам також повідомили про підозру в умисному пошкодженні майна, вчиненому шляхом підпалу, за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до десяти років.

"За клопотанням поліцейських суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Слідство триває. Встановлюється замовник підпалів, який, за наявною інформацією, перебуває за кордоном", - йдеться в повідомленні поліції.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ викрила зрадників на одному з підприємств в Одесі.

  • Вас також може зацікавити:

В одному з київських монастирів затримали проросійського блогера: фото

Передавав ворогу дані про ЗСУ: під Києвом затримали агента ФСБ, фото

Навів російські ракети на лікарню: в Лимані впіймали колаборанта