RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

19 вересня

18 вересня

17 вересня

16 вересня

Всі новини

Тривають переговори з ЄС щодо повернення чоловіків, які нелегально перетнули кордон

Україна продовжує вести переговори з країнами Європейського Союзу в питанні повернення українських чоловіків, які незаконно перетнули кордон.

Про це в інтерв'ю Радіо Свобода розповів міністр МВС України Ігор Клименко.

За його словами, Україна продовжує вести консультації з партнерами стосовно питання повернення українських чоловіків, котрі незаконно перетнули кордон:

"Ми ведемо консультації з нашими колегами з Європейського союзу і ці переговори продовжуватимуться й надалі".

Проте, на думку міністра МВС України, Євросоюз нараз і не налаштований на те, щоб масово повертати українських чоловіків назад, в Україну. Попри це переговорний процес триває.

Очільник МВС також розповів про те, що прикордонникам щодня вдається затримувати десятки людей, охочих незаконно перетнути український кордон:

"Ми затримуємо людей не лише безпосередньо на кордоні, а й на блокпостах, на пунктах, розташованих за 5-10 кілометрів від кордону. Ми говоримо, звичайно, про десятки людей щодня. Буває 10, буває 20, буває 30".

Раніше у Польщі робили різку заяву про повернення українських ухилянтів, зауважували, що українські військовозобов'язані не повинні отримувати соціальні пільги в європейських державах.