RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

23 вересня

Всі новини

Залужний зворушливо вшанував загиблого Героя, який дуже його поважав

Батьки загиблого молодшого сержанта Дмитра Валерійовича Церахто на позивний "Грек" з 3-ї окремої штурмової бригади попросили колишнього головнокомандуючого ЗСУ Валерія Залужного вшанувати пам'яит військового та прийняти його шеврон.

Про це Залужний написав на своїй сторінці у телеграм.

"Шановний Валерію Федоровичу, прийміть, будь ласка, від нас, батьків, цей шеврон в пам'ять про нашого сина молодшого сержанта Дмитра Валерійовича Церахто на позивний "Грек" з 3-ї окремої штурмової бригади. Дмитро дуже вірив у нашу перемогу і дуже Вас поважав", - написали батьки загиблого військового.

Батьки "Грека" зазначили, що під час церемонії присвоєння сину звання Героя України посмертно посоромилися підійти, висловити повагу і передати цей шеврон.

"Тетяна і Валерій . Він дійшов до мене. Він у мене… Памʼятаймо всіх …", - написав Залужний.

25-річний молодший сержант Дмитро Церахто, позивний Грек, загинув 16 січня 2023 року, обороняючи від російських окупантів місто Бахмут на Донеччині. Під час чергового штурму ворог задумав маневр у фланг. Грек ще з двома побратимами рушили в бій. Він не лише втримав оборону, а й почав контратакувати ворога. Але при відході отримав смертельне кульове поранення.