RU  UA  EN

Понеділок, 9 вересня
  • НБУ:USD 40.70
  • НБУ:EUR 44.95
НБУ:USD  40.70
Суспільство

Новини

8 вересня

Всі новини

Працівник Міносвіти потрапив під суд за висміювання незалежності України

Колишній працівник Міністерства освіти постане перед судом за публікацію, розміщену у мережі, в якій висміяв незалежність України. Експосадовця судитимуть за приниження національної честі та гідності українців.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Прокурори передали до суду обвинувальний акт. Як випливає з досудового розслідування, працівник освітнього відомства на власній сторінці соцмережі "Facebook" опублікував матеріл "Про выход Украины и прибалтийских республик из состава СССР. Лонгрид".

Зокрема, у публікації наголосив, що "незалежність не всім колишнім країнам СРСР пішла на користь". Незалежність України назвав "кидаловом" та розкритикував листівки з агітацією голосувати за вихід України з СРСР 1 грудня 1991 року. Він заявив, що люди тоді голосували не за незалежність, а за обіцяне швидке збагачення.

"Таким чином обвинувачений поширив думки, погляди та переконання, зміст яких є образливим для українського народу, принижує його національну честь та гідність на ґрунті національної належності, політичних та ідеологічних переконань", - зазначають у прокуратурі.

Чоловіка звільнили з Міносвіти після отриманих результатів дисциплінарного провадження.

Справу порушено за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу "Вчинення умисних дій, спрямованих на приниження національної честі та гідності". У разі доведення вини йому загрожує позбавлення волі терміном до трьох років.