RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

Журналіст Дроздов розкритикував авторів переробки пам’ятника Леніну на Шевченка

Журналіст та письменник Остап Дроздов розкритикував перероблений в рамках декомунізації пам'ятник радянському політичному діячеві Володимиру Леніну на скульптуру українського письменника Тараса Шевченка у Житомирській області.

Свою думку він висловив на сторінці у Facebook.

Журналіст зазначив, що Ленін, перероблений під Шевченка, - це і є Україна на тих теренах, де живуть "аборигени замість громадян".

Він пояснив, що має на увазі під "аборигеном". За його словами, це "потішний і некривдний автохтон, який просто населяє певний клаптик землі без бажань і можливостей бути Державою на цьому клапті".

"Абориген просто живе, чи то пак виживає. В цім – його історичне завдання: просто жити під будь-чиєю владою. Абориген завжди підкивує. Хочете, щоб ми були атеїстами - прошу дуже: ось вам власноруч розвалені бані стародавніх церков на догоду новітнім хазяям. Хочете, щоб ми були червоними - прошу дуже: ось вам заквітчаний Владімір Ілліч на високому постаменті й вічний вогонь біля підніжжя. Хочете, щоб ми були синьо-жовтими - прошу дуже: ось вам до Леніна приварили пишні вуса й брови, заодно бюджетні кошти зекономили", - написав журналіст.

Він зауважив, що осучаснений абориген переживає передовсім за асфальт на проспекті, а не за його перейменування.

"Якби завтра в те село прийшли ряжені нацисти, то мєстниє аборигени швиденько б наполовину зголили вуса Шевченкові й вийшов би непоганий фюрер. А якби позавтра їх окупували росіяни – то на переробленому з Леніна Шевченкові з’явився б горбатий ніс, картуз і мундир, точнісінько, як у Сталіна. Нашу землю споконвіків захоплювали яксамраз через те, що її населяли аборигени - а не Громадяни", - додав Дроздов.

Як відомо, у селі Котлярка на Житомирщині пам’ятник Леніну переробили на Шевченка. Ініціаторкою виступила завідувачка місцевого будинку культури Тетяна Петрук.

Таке рішення пояснили нестачею коштів на новий пам'ятник. Реалізував задум тамтешній художник Володимир Герасимчук.

Раніше ми писали, що колишню арку "Дружби народів" вирішено не демонтувати, а лише зроблять її переосмислення та зміну концепції простору навколо.