RU  UA

Братчук розповів, чи зможуть росіяни піти в контрнаступ на Курщині

В Курській області РФ, де Сили оборони проводять наступальну операцію, оголошено режим контртерористичної операції, координацію якого проводить ФСБ. Тому навряд чи найближчим часом Росія зможе провести злагодження підрозділів, які стягнули на Курщину з усієї РФ і в тому числі з зони бойових дій в Україні.

Таку думку в ефірі "Апостроф TV" висловив речник української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

"Як кажуть, диявол криється в деталях - на цій території оголошено режим контртерористичної операції. Це зовсім інше управління - цією операцією керує ФСБ. Тому треба розуміти, що чекісти керувати такою операцією просто нездатні - оперативно-шпигунська робота чи придушення незгодних з режимом це одне, а керувати різнорідними силами, на кшталт арктичної бригади - зовсім інше. Тобто, Росія зараз намагається зібрати угруповання з різних родів військ, наситити цю територію військами і якимсь чином стримати наступ Сил оборони", - розповів Братчук.

За словами Братчука, для здійснення управління військами росіянам потрібна буде логістика, яка зараз знищується.

"Одна справа призначити керівника цього війська, але яким чином ці підрозділи будуть комунікувати, який буде зв'язок між ними. Адже ми вже чули від наших побратимів, що російські війська заходять на контрольовану Силами оборони територію, думаючи, що там російські війська.

Наскільки довго може тривати така ситуація? Ми маємо вікно можливостей і його треба використовувати максимально. Сили оборони зараз контролюють цей процес, бо російські війська ще нездатні до швидкого відновлення злагодженості і керованості. Звичайно, росіяни оговтуються, але я думаю, що найближчі дні цей управлінський хаос буде продовжуватися", - додав Братчук.

Також він спрогнозував, чи зможуть росіяни зібрати сили для контрнаступу на Курщині.

"Оскільки це контртерористична операція, її проводять не військові люди, які не мають відповідних навичок і компетенції. Тому я думаю, що ця ситуація нам тільки на руку", - резюмував Братчук.

Нагадаємо, Z-воєнкори заявили, що вночі було завдано удару по третьому мосту через річку Сейм у Курській області в районі села Кариж Глушківського району, розбито три прольоти.

Раніше Сили оборони, які проводять операцію в Курській області РФ, зруйнували важливий для росіян міст поблизу населеного пункту Глушкове у Курській області РФ. Він був частиною логістичного ланцюга російської армії.

18 серпня Сили оборони України в Курській області РФ завдали удару по другому мосту, через який йшло постачання російських частин в Глушківському районі.