RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Росія влаштувала "акцію відплати" - Снегирьов про масовану атаку по Україні

Російські терористи зібрали максимальну кількість ракет і дронів-камікадзе, щоб завдати удару по Україні в рамках масованої комбінованої атаки. Вона стала відповіддю на операцію Сил оборони в Курській області.

Про це розповів військовий експерт, співголова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снегирьов в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Вранці у понеділок, 26 серпня, російські війська атакували Україну різними видами ракет, серед яких крилаті ракети Х-101/Х-555, Х-22 та "Калібр", в повітря підіймали стратегічні бомбардувальники Ту-95МС та Ту-22М3, а також запущено близько 65 іранських "шахедів".

"Слід розглядати цю атаку як акцію відплати з російської сторони на успішну операцію Сил оборони в Курській області. Зараз ми отримуємо повідомлення про запуски ракет бомбардувальниками Ту-95МС, але варто зауважити, що Україна завдала удару по аеродрому "Енгельс" в Саратовській області РФ, де розташовуються ці стратегічні бомбардувальники. Відстань до цього аеродрому - близько 600 км, також слід зазначити, що це не перший удар Сил оборони по цьому аеродрому.

Можемо розглядати характер цієї комбінованої атаки, а Росія вже запустила другу хвилю БПЛА, як дії у відповідь на дії Сил оборони", - розповів Снегирьов.

Також експерт назвав, чим відмінна сьогоднішня атака.

"Ми бачимо, що ворог знову б'є по житлових кварталах міст. Це показала трагедія у Краматорську, де від російських ракет загинули іноземні журналісти. Тобто, ми бачимо терор щодо мирних жителів як одну зі складових дій російської окупаційної армії", - додав експерт.

Нагадаємо, 26 серпня Росія вчергове здійснила масовану атаку по Україні, запустивши не лише ударні БПЛА "Shahed", а й ракети. У кількох областях України пролунали вибухи.