RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Залужний показав унікальну книгу та розповів зворушливу історію матері бійця

Посол України у Великій Британії та колишній головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний показав унікальну книгу та розповів історію авторки, яка також є мамою зниклого безвісти воїна.

Про це він написав на своїй персональній сторінці у Facebook.

"У моїх руках книга, написана мамою, яка проходить через найважче з можливих випробувань - пошуки сина", - написав Залужний, показавши фото книги "Лемберґ. Мамцю, ну не плач". Письменниця Олена Чернінька - матір, яка шукає зниклого на війні сина. Тому Валерій Залужний вирішив своєю публікацією її підтримати та нагадати про важливе:

"Цією публікацією я просто хочу її підтримати і нагадати про біль, що з ним живуть тисячі матерів, які, як пані Олена, віддали на боротьбу за Україну найдорожче - своїх дітей. Вони чекають, вони втрачають, вони плачуть. Мабуть, неможливо висушити ці сльози. Але так хочеться це зробити - бодай на хвилину забрати їхній біль".

Дипломат зауважив, який саме сенс прихований у книзі "Лемберґ. Мамцю, ну не плач":

"Лемберг. Це не просто книга про сина, якого досі шукає мама. Це книга саме про війну. Про її справжнє обличчя. Щосекунди війна приносить біль, який відчувається в кожному слові цієї розповіді. Ця книга наскрізь у материнських сльозах. Ця книга про справжніх - справжніх воїнів, справжніх друзів, справжніх українців, які боронять Україну. І саме завдяки справжнім вона у нас є".

"А ще ця книга про материнську любов. Сини і доньки мають знати про неї. Це не просто почуття - це постійний душевний звʼязок і відповідальність перед собою за свою дитину. Вона назавжди мама…. навіть коли син залишився лише в її спогадах і серці. Вона продовжує бути мамою… Для неї він завжди дитина. На кожній сторінці. У кожному слові. У самому серці. Адже вона Мама. Бережіть своїх мам!", - закликав Залужний.

Раніше "Апостроф" розповідав про іншу книгу, яку написала колишня радниця головнокомандувача ЗСУ зі стратегічних комунікацій Людмила Долгоновська. Вона написала книгу про Валерія Залужного "Залізний генерал. Уроки людяності". Книга Долгоновсько відкриває генерала Залужного з досить незвичного українському читачеві людського боку.