RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

Застосування американської зброї: Україна надасть США список цілей в РФ

Україна має представити Адміністрації Президента Сполучених Штатів список ймовірних цілей в Росії, по яких може бути застосована американська далекобійна зброя.

Про це повідомляє CNN, посилаючись на джерело в українському парламенті.

За його словами, цього тижня міністр оборони України Рустем Умєров та голова Офісу президента Андрій Єрмак мають обговорити відповідне питання з Білим домом з метою переконати у необхідності скасування обмеження на удари далекобійною зброєю по території РФ.

"Вони нададуть список пріоритетних цілей, без яких буде важко змінити хід війни на користь України", - йдеться у повідомленні джерела.

Як зазначає телеканал, очільник Міноборони має обговорити таке питання з міністром оборони США Ллойдом Остіним у п'ятницю, водночас, з ким вестиме переговори Єрмак, поки невідомо. За попередніх візитів у Вашингтон він проводив зустрічі з керівником Держдепартаменту США Ентоні Блінкеном та радником з нацбезпеки Джейком Салліваном.

Раніше інформацію про те, що українські посадовці планують передати список потенційних російських цілей США, поширило видання Politico.

Нагадаємо, 28 серпня голова оборонного відомства Рустем Умєров повідомив, що число країн-союзників, які виступають за використання далекобійної зброї для самооборони, зростає.